“Oğuz gidiyor” sergisi açılıyor

 

Oğuz Tan’ın bisikletle Himalayalara kadar yaptığı yolculuğun hikâyesinden oluşan fotoğraf sergisi 29 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında açılıyor.

 

Oğuz Tan, 2013 yılında, bisikletiyle Türkiye’den bir yolculuğa çıktı. 16.000 kilometre pedal çevirerek Tayland’a kadar giden Tan, bu süreci adım adım fotoğrafladı. Bu fotoğraflardan oluşan seçki, 29 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Zonguldak’ta “Oğuz Gidiyor” başlığıyla sergilenecek. Organizasyonunu Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) ile Zonguldak Fotoğraf Derneğinin (ZFD) birlikte yaptığı sergi, Tekel Güzel Sanatlar Galerisi’nde, 29 Kasım Salı günü, saat 17.30’da açılacak. Sergininin daha geniş kapsamlı gösterimiyle söyleşisi 30 Kasım 2016 akşamı, Zonguldak Fotoğraf Derneği salonunda yapılacak. Söyleşi saat 18.00’de başlayacak.  

 

YAVAŞ İLERLEDİ, SADE YAŞADI, AZ TÜKETTİ

Tanıtım broşüründe sergi şöyle anlatılıyor: “Oğuz Tan, bir mühendis olarak yer aldığı kurumsal düzen yerine hayallerinin peşinden gitmeyi tercih etti, 2013’te bir mütevazı bisiklet yolculuğuna çıktı. 2 yıl süren bu yolculukta 16.000 kilometre pedallayarak Türkiye, İran, Dubai, Pakistan, Hindistan, Nepal, Burma ve Tayland’ın bazı bölgelerini gördü. Yolda tanıştığı insanların evlerine ve köylerine misafir oldu. Himalaya dağlarındaki köy ve kasabalarda konakladı. Tüm eşyalarını yüklediği bisikletiyle 5400 metre yüksekliği bulan yollardan geçti. 4000 ve 5000 metre üstünde dağ geçişleri yaptı, dünyanın en yüksek maratonunu koştu, Nepal’in dağlarında iki hafta yürüdü. Yavaş ilerledi, sade yaşadı, az tüketti. Şu an İstanbul’da olan ve Latin Amerika düşleri yapan Oğuz, biriktirdiklerini çeşitli festival, organizasyon ve dergilerde insanlarla paylaşıyor.”

 

DOĞU’NUN TÜM RENKLERİ BİR ARADA

Konuyla ilgili konuşan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “Hayatın bize dayatılan tüketim kalıplarının dışında da yaşanabileceğini, bunun son derece keyifli ve mümkün olduğunu anlatmaya çalışan fotoğraf sergisi, aynı zamanda dünyanın bambaşka kültürlerini de önümüze seriyor. Batı’nın hızına inat, yavaş yaşamın bir felsefe haline dönüştüğü Doğu’nun tüm renkleri, sergi mekânının izin verdiği ölçüde bir araya geliyor. Farklı yaşam biçimlerini tanımak, başka hayatlarla zenginleşmek isteyen tüm Zonguldaklıları sergiyi gezmeye, söyleşisine katılmaya çağırırken, bize böyle bir zenginliği sunan Oğuz Tan arkadaşıma da teşekkür ediyorum” dedi.