Kömür Karası Müzik Gurubu, doğumunun 101. Yılında Rüştü Onur'un şiirlerinden besteledikleri şarkılarla şairin doğduğu şehir Devrek'de bir konser yapacak.
Devrek Belediyesi ve ROSAK'nin (Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği) organizasyonu ile 3 Ağustos saat: 20.30'da Devrek Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşecek konserde Kömür Karası Müzik Grubu Rüştü Onur şiirlerinden 10, Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser şiirlerinden besteledikleri birer şarkı ile dinleyicilerle buluşacak.
Kömür Karası Müzik Grubu'nun besteci ve vokalisti Fahri Bozbaş, COVİT-19 ile mücadele sürecinde sanatın ve sanatçının yok sayılmaya çalışıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Yaklaşık 80 yıl önce ciğerlerindeki verem hastalığı nedeniyle her gün entube bir yaşam süren, buna karşın şiirle yaşama sarılan Rüştü Onur ve arkadaşlarının dizeleri bize müzikal bir ödev sundu. Altı aylık bir çalışmanın sonunda, veremden muzdarip bir yaşam sürerek genç yaşta yaşama veda eden tarlakuşu şairlerin dizeleri bizde yeni sevinçler, yeni umutlar yarattı. COVİT-19'un ciğerlerimizden önce beyinleri tarumar ettiği bu günlerde hep şarkı söylemek istediğini belirten, sık öksürük nöbetleri nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen Rüştü Onur ve arkadaşlarının sesini çağımızda yankılamak bizi çok mutlandırdı."
Kömür Karası Müzik Grubu'nun vokalisti Şef Levent Özger de, Rüştü Onur ve arkadaşlarının İkinci Dünya Savaşı ve mükellefiyet yıllarında yoksulluk ve hastalıkla boğuşurken şiirle yaşama sarıldıklarını ifade ederek "COVİT-19 şartlarında kalıcı bir repertuar oluşturduk. Moralimizi yükseltmemiz ve yaşama sarılmamız için Rüştü Onur yaklaşık 80 yıl önceden hepimize sesleniyor.  Bu sesin havzayı aşan, ulusaldan evrensele yayılacak bir ses olduğuna inanıyorum. Çünkü müzik evrenseldir" dedi.