Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde ikincisi düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristler ödüllerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlenen görkemli törenle aldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede sanatçı Hüsnü Arkan şarkıları ile ödül törenine renk kattı.

    Yarışmaya Zonguldak'tan katılan Paylaş Kiraz, Jüri Özel Ödülünü kazanan genç isim oldu. Köksal Toptan Ortaokulu öğrencisi olan Paylaş 14 yaşında. Bugüne kadar üç kişisel karikatür sergisi açtı.

    Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya her katılımcı en fazla üç eser ile başvuru yaparken, toplam 350 karikatür değerlendirildi. Çizim tekniğinin serbest olduğu yarışmanın seçici kurulunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Diken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Saymanı ve Karikatürist Sadık Pala ile Karikatüristler Bülent Arabacıoğlu, Zafer Güven, Mustafa Yıldız, Ömer Çam, Cemal İlkbahar ve Mete Erden yer aldı. (Haber merkezi)