Profesyonel fotoğraf sanatçısı Cenk Gençdiş’in hazırladığı “Eski Kıtanın Yollarında” isimli fotoğraf sergisi Esas 67 Burda AVM ziyaretçilerinden tam not aldı.
Profesyonel sanat hayatında doldurduğu 25 yılını kutlamak amacıyla fotoğraf sergisi ve fotoğraf albümü hazırlayan sanatçı Cenk Gençdiş, Zonguldak’ta fotoğraflarını hayranlarıyla buluşturdu. Türkiye’nin çeşitli illerine ve yurt dışına fotoğraf seyahatleri gerçekleştiren Gençdiş, Esas 67 Burda AVM’de “Eski Kıtanın Yollarında” konulu fotoğraf sergisini açtı.
Üç gün boyunca açık olacak olan sergiyi değerlendiren Gençdiş, “26 yıldır profesyonel olarak fotoğrafçılık yapıyorum. Bunun önemli süresini de hem Türkiye içinde hem yurtdışında birçok fotoğraf seyahati gerçekleştiriyorum. 25. Yılımı kutlamak amacıyla bir fotoğraf sergisi ve bir fotoğraf albümü hazırladım. ‘Eski Kıta’nın Yolları’nda isminde. Bu özellikle Doğu ülkelerine yaptığım yaklaşık 30 seyahatte çektiğim 60 bin civarı fotoğraftan seçilen 150 civarı fotoğraftan oluşan bir kitabın sergisidir. Sergide 75 fotoğraf var. İran, Suriye, Pakistan, Hindistan, Nepal, Tibet gibi Türkiye’nin daha doğusunda yer alan ülkelerden hem doğa hem mimari hem insan görüntülerinden oluşan bir sergidir. Esas 67 Burda AVM’de üç gün boyunca açık kalacak. Pazar akşamına kadar gezmek mümkün” diye konuştu.
Sergi hafta sonu boyunca ziyaretçilere açık olacak.