Eylül ayı ile sonbahar, sonbahar ile yeni sergi dönemi geldi. Özellikle İstanbul Türkiye’nin sanat alanında tartışmasız lideri.,,  14 Eylül’de kapılarını açan İstanbul Bienali 10 Kasıma kadar devam edecek; geçtiğimiz günlerde biten Contemporary İstanbul giriş fiyatının yüksekliği ile tepki gördü; yeni mekanlardan Arter 2020’ye kadar ücretsiz olduğunu belirtiyor, galerilerin sergileri ilgi toplamak için reklam kampanyalarını çoktan başlattı.

 

Zonguldak ölçeğinde ilk resim sergisi Ankara’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Rabia Uzel’den geldi. Zonguldaklı olan Uzel Gazi Üniversitesi Resim Bölümünden mezun olmuş. Ankara ve istanbul’da dokuz yıl tekstil sektöründe moda ve aksesuar tasarımcısı olarak çalışmış. Resim öğretmenliği de yapan Rabia Uzel halen çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor. 30’dan fazla karma sergide de yer almış. 2011, 2013 ve 2018’de kişisel sergileri ile çıkmış sanatseverlerin karşısına.

 

Baba ocağındaki bu ilk kişisel sergisinde suluboyadan yağlıboyaya bir derleme ile canlı renklerden oluşan bir dünyaya götürüyor bizi. Sürreal ve sembol öğelerin figür ağırlıklı görselliğinde kadın teması ön plana çıkmış. Bütünlüklü ve başarılı bir sergi gerçekleştirmiş Uzel. 22 Eylüle kadar Emral Çarşısının yanındaki Güzel Sanatlar Galerisinde izlenebilecek.