Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 13-14 ve 15 Mart tarihlerinde resim ve mask sergisi açılacak. Firuzan Özen ve Okan Tekin’in eserlerinin sergileneceği açılış saat 16.00’da gerçekleşecek.

Firuzan Özen kimdir:
1993 YILINDA Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Fakültesi mezunu.
25 yıllık öğretmen. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğünde Resim öğretmeni.

KESK ve Eğitim-Sen içinde 15 yıl değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

İki dönem Bartın Eğitim-Sen Şube Başkanlığı ve Eğitim-Sen içerisinde değişik görevlerde bulunan Firuzan öğretmen bu arada “Gezi Parkı” eylemlerine destek verdiği gerekçesiyle bir ihbar sonucu gözaltına alındı ve iki günlük gözaltı sonunda serbest bırakıldı.

Yani Firuzan öğretmen sadece bir Resim öğretmeni ve Ressam değil toplumsal düşünen ve bunu tablolarına yansıtan sosyal biri.

Ankara-Çankaya Sanat Galerisindeki sergiye 90 resim ile katıldı.

İstanbul, Ankara, Hatay ve Bartın’da olmak üzere kişisel resim sergileri açtı.

Firuzan Özen öğretmenin kendine özgü bir çizim ve renk tarzı sanki onu diğer ressamların tekniğinden ayırıyor gibi.

Karışık teknik kullanarak, zift ve yağlıboya ile kabartmalar yaparak dokular oluşturuyor.“Benim Kadınlarım” adını verdiği çoğunluk tablolarında resimlerin ana temasını şu sözlerle anlatıyor;”Resimlerimde; geçmişe uzanma, arkeolojik kazı gibi resimler sanki zamanında söylenememiş ürkütülmüş bastırılmış biçimi bozulmuş sözler ve renkler. Karanlıklardan çıkmaya çalışan yorgun imgeler, ama bir o kadar da renkli figürler. Kendilerini yeniden ve yeniden kurgulamaya çalışmanın coşkusu. Belki de “ biz buradayız her zaman buradaydık zaten” diyen ve birbirlerine tutunarak ayakta kalmaya çalışmaya çalışan onlar. Aydınlığa çıkmanın ve orada kalmanın güçlüğünün bilincinde olarak savaşkan ve renkli kadınlar. Dilleri ırkları farklı olsa da yan yana durmaya çalışan kadınları anlatmaya çalıştım.