Zonguldak Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Romanya grubunu ağırlayacak.

Toplamda 45 kişilik grupla Romanya’nın Calaraşi kentine bağlı Dorabantu ilçesinden davet ettikleri ‘Ansambul Spicul Dorabantu’ grubu kentte düzenlenecek 23 Nisan 2019 Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ev sahipliğinde Zonguldaklı çocuklarla buluşacak.

Dernek Başkanı Ali Arslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kentte halkoyunları ve dans camiasındaki rutini değiştirip daha kaliteli ve daha eğlenceli bir bakış açısıyla kurduğumuz derneğimiz, bugün görüyoruz ki büyük bir aile olarak başarılı işlere imza atıyor. Bugün bulunduğumuz noktada kalabalık bir aile olduk ve her geçen gün büyüyoruz. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da bir değişiklik yaparak, Zonguldak’ta bulunan çocuklarımızla Romanya’da ki çocuklarımızı buluşturmak istedik. Bu anlamda Romanya’nın Calaraşi kentine bağlı Dorabantu ilçesinden davet ettiğimiz ‘Ansambul Spicul Dorabantu’ grubumuzdan olumlu yanıt aldık ve kentimizde ağırlayacağız.”