Zonguldak Karaelmas 2015 Karadeniz Uluslararası 14. Kültür ve Sanat Festivali için Romanya’dan gelen Folklor ekipleri biten festivalin ardından Zonguldak’tan ayrılarak Romanya’ya döndüler.

Borcea Belediye Başkanı Aniel Nedelcu ve eşi, Grubun Müzisyeni Vasile Aristide Ghenea olmak üzere toplam 33’lik Romanya Folklor ekibi,  3 gün süren Zonguldak Karaelmas 2015 Karadeniz Uluslararası 14. Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere 5 gün önce Zonguldak Folklor Derneği (ZOFOD)  Başkanı Mehmet Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin davetlisi olarak Zonguldak’a gelmişlerdi.

3 gün süren festivalin ardından bugün Romanya Folklor ekibi Zonguldak Folklor Derneği Başkanı Mehmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yolcu edilerek karayolu ile Romanya’ya döndüler.

Zonguldak Folklor Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, gazetemize yaptığı açıklamada, “Zonguldak Karaelmas 2015 Karadeniz Uluslararası 14. Kültür ve Sanat Festivali için ZOFOD’un davetlisi olarak Romanya Folklor ekibi 5 gün önce Zonguldak’a gelmişlerdi. Grupta Borcea Belediye Başkanı Aniel Nedelcu ve eşi, Grubun Müzisyeni Vasile Aristide Ghenea olmak üzere toplam 33 kişi vardı. Her festivalde davetlimiz olarak bizi kırmayarak festivalimize katılmak üzere Zonguldak’a gelip festivalimize katılıyorlar. Romanya ekibimiz yaptığımız festivale katılıp ve oldukça memnun Zonguldak’tan ayrılıyorlar. Bugün ise festivalin ardından grubumuzu yolcu ettik. Karayolu ile 24 saatte Romanya’da olacaklar. Ben kendilerine festivalimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca gelen ekibimiz ile yakından ilgilenen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e, belediye başkan yardımcılarına ve belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Borcea Belediye Başkanı Aniel Nedelcu ise, “Karaelmas 2015 Karadeniz Uluslararası 14. Kültür ve Sanat Festivali için Zonguldak Folklor Derneği Başkanı Mehmet Yıldız ve yönetim Kurulu’nun davetlisi olarak Zonguldak’a geldik. Festival boyunca Zonguldak’ta 5 gün içinde çok güzel günler geçirdik. Önümüzdeki festivalde de davet edilirsek Zonguldak’a seve seve geliriz. Bizi davet eden ZOFOD ekibine, bizi misafir eden ve yakından ilgilenen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e, belediye başkan yardımcılarına ve belediye personeline çok teşekkür ediyorum” dedi. Barış DOĞAN