Zonguldaklı genç Senarist ve Yönetmen Ogün Mert KURT’un “hayallerimin filmi” dediği “Satış” isimli filmin çekimleri Filyos’ta tamamlandı. 

13 yılda “Acı ekmek” ve “ÖSS’ye İnat” isimli iki Kısa filme imza atan başarılı yönetmen Ogün Mert Kurt, filminin içeriğini şöyle özetledi: 

“Güven memleketi Filyos beldesine 4 ay önce dönmüş, babasının evi terk etmesi nedeniyle annesiyle yaşayan bir çocuktur. Bir gün annesi işe gideceği sırada bayılarak yere düşer. Ardından ev sahibi gelir. Güven’den evin kirasını ister. Bu sırada Güven işe girip çalışması gerçeği ile yüzleşmeye başlar. Bunun üzerine iş aramaya koyulur. Baktığı çoğu yerde iş bulamaz. Sonra onun bu durumunu öğrenen arkadaşları ona bir iş önerisinde bulunur. O iş ise uyuşturucu satıcılığıdır.“

30 Haziran'da başlayan ve 3 Temmuz’da sona eren filmin çekimleri Filyos'un Öteyüz Mahallesi, Geriş Mahallesi, Cumayan Mahallesi, Sefercik Mahallesi, Abacık Mahallesi ve Filyos çayının kıyısında gerçekleşti. 

Kurt, gerçek bir hayat hikayesini konu alan film ile ilgili hedefini ise şöyle özetledi: 
“SATIŞ'ın hikayesi gerçek bir hikayeye dayanıyor. Geçmişte aynı mahallede yaşadığım bir arkadaşım uyuşturucu kullandığı için hayatını kaybetti. Bu olayın iç yüzünü araştırınca başka bir gerçekliği gördüm. O ise Zonguldak şehrindeki işsizlik oranının genç jenerasyonu uyuşturucu satıcılığına teşvik ettiği gerçeğiydi. Bu gerçeklik beni bir dramaturji oluşturmaya itti. Böylece zamanla SATIŞ'ın senaryosu ortaya çıktı."