Türk Sanat Müziği güfte ve bestecisi gazetemiz yazarı Selma Aydın’ın 30 eserinden oluşan şarkılar, Zonguldaklılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bütün güfte ve bestesi Selma Aydın’a ait olan eserler, Levent Özger şefliğinde TRT Sanatçıları tarafından okundu. Salonu dolduran sanatseverler, Aydın’ın unutulmaz şarkılarıyla kah duygulandı,  kah alkışlarla tempo tuttu. Konserin sonunda ise konuklara sürpriz yapan Selma Aydın, söz ve bestesi kendisine ait olan “ZONGULDAK MARŞI”nı sanatçılarla birlikte okudu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Güfte-Beste Selma Aydın’ın, ‘Yaprak Yaprak Düştü Aşk’ ve TRT Saz Sanatçıları tarafından TSM Konseri düzenlendi. Muhteşem geceye, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, BKM Müdürü Abdullah Bakır, CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal ve sanatseverler katıldı.

Güfte ve bestesi Selma Aydın’a ait bir birinden güzel 30 eser, TRT sanatçıları tarafından seslendirildi. Geceye bestekâr ve TRT Şefi Suat Yıldırım da renk kattı. Sanat zevkinin doruğa ulaştığı gecede, konserin baş mimarı yazarımız Selma Aydın, zaman zaman duygulandı.

Oğlu Ahmet Aydın’ın da şarkı seslendirdiği gecede duygulanan Aydın, “En zorlandığım an” dedi.

Annesiyle her zaman gurur duyduğunu belirten genç sanatçı Ahmet Aydın da, “Annem sayesinde 8 yaşında müzik sanatıyla tanıştım. O gün bugündür müzik icra ediyorum. Annemle aynı sahnede olmak çok heyecan verici. Emel Sayın’la aynı sahneye çıktım. O zaman bile bu kadar heyecanlanmamıştım. Annemle gurur duyuyorum” ifadesini kullandı.

ZONGULDAK MARŞI SÜRPRİZİ

Daha sonra çeşitli eserleri seslendirilen Aydın, konserin sonunda Zonguldak Marşı sürprizi yaptı.

Kısa süre önce bestelediği ve ilk olan Zonguldak Marşı TRT sanatçılar tarafından koro halinde seslendirildi. Salonu dolduran vatandaşlar da coşkuya ortak oldu.

Konser bitiminde konuşan Selma Aydın, “Artık Zonguldak’ın da marşı var. O da bize nasip oldu. 30 şarkı boyunca bize eşlik etmeniz çok anlamlıydı. Tarihi bir gün. Keşke bütün Zonguldaklılar burada olsaydı. Burada iki kişiyi anmak istiyorum: Sayın Belediye Başkanım Muharrem Akdemir ve BKM Müdürüm Abdullah Bakır’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkürü de her zaman yanımda olan, beni bir an olsun yalnız bırakmayan hayatımın aşkı eşim Kamil Aydın’a huzurlarınızda teşekkürlerin en özelini ediyorum” dedi.

Kürsüye çıkan Başkan Akdemir de kendilerine unutulmaz bir gece yaşatan Selma Aydın ve TRT sanatçılara teşekkür etti. Akdemir,  şunları söyledi: “Birçok yeri gezdim, Zonguldak gibi güzelini görmedim. Allah öyle güzel yaratmış ki, o güzellikler insanlarına yansımış. Zonguldak’ın bu nadide insanlarına unutulmaz gece yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca bize bu güzellikleri armağan eden Atamızı da rahmetle ve minnetle anıyorum”

Geceye katılan İŞ-KUR İl Müdürü Gönül Demirsu da Yazarımız Selma Aydın’ı kutlayarak, “Başarının tesadüf olmadığını bir kez daha gördük. Kendisini bu üstün başarısından dolayı huzurlarınızda tebrik ediyorum” diye konuştu.

Program iyi dilek ve benzeri etkinliğin bir kez daha yapılması dilekleriyle sona erdi.

Haber: Abdullah Karabacak

İŞTE UNUTULMAZ GECENİN FOTOĞRAF VE VİDEOLARI