SELMA AYDIN VE CEMAL SAFİ’DEN ŞİİR ZİYAFETİ

Zonguldak Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen şair-yazar Selma Aydın’ın “Aşk ve Kadın” temalı üçüncü şiir dinletisi gerçekleştirildi. Ünlü şair Cemal Safi’nin özel konuk olarak katıldığı şiir dinletisine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Programa başlamadan önce kısa bir konuşma yapan gazetemiz yazarlarından şair-yazar Selma Aydın; 17 yıldır Zonguldak Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde çeşitli etkinliklerde görevler aldığını, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in desteği ile şiirleri ünlü sanatçılar tarafından bestelenmiş şair-yazar Cemal Safi’yi şehrimize getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Aydın programa şiirleri ile başladı. Ardından, şiir dinletisine özel konuk olarak katılan ünlü şair Cemal Safi; Zonguldak’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, tekrar Zonguldak’a gelmek istediğini söyledi. Safi, ünlü sanatçılar tarafından bestelenmiş olan, ‘Vurgun, Kâinatın Ulu İmparatoru, Rüyalarım Olmasa, Ayşen, Tek Hece, Ya Evde Yoksan’ adlı şiirlerini sanatseverler için okudu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı şiir dinletisinde konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, özellikle son dönemlerde ülkemizin yaşamış olduğu sıkıntılı sürecin zorluğundan bahsederek, kimsenin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozamayacağını söyledi.

Ünlü şair ve yazar Cemal Safi’nin hayranı olduğunu belirten Başkan Akdemir, “Cemal Safi hocamız gerçekten de müthiş şiirlere sahip. Cemal Safi’nin 150’ye yakın şiiri bestelenmiştir. Yaşayan en büyük şairlerden biridir. Kendisini aramızda görmekten dolayı çok memnunuz. İyki geldiler ve tekrar kendilerini şehrimize bekliyoruz. Kültür ve sanat etkinliklerimiz devam edecektir. Halkımızın biraz soluk alması ve dinlenmesi için bu tür aktivitelerimize yer vermeye çalışıyoruz. Ayrıca Selma Hanım, gerçekten de kendini geliştiren ve bu doğrultuda güzel çalışmalar yapmayı hedefleyen, şair ve yazardır. Kendisine ve ekibine bu güzel akşamdan dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Şiir dinletisinin ardından ünlü şair ve yazar Cemal Safi, kitaplarını imzaladı ve vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi