“Seçkin Çocuk Tiyatrosu” hazırlıklarını tamamladı. Milli Eğitim ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli okullara da hazırlamış olduğu oyunların videosunu gönderen “Seçkin Çocuk Tiyatrosu” ekibi, ilk oyunlarının hazırlıklarını tamamladı. “Tiyatroyla tanışmamış hiçbir çocuk kalmasın istiyoruz” diyen “Seçkin Çocuk Tiyatrosu” ekibi, köy okulları başta olmak üzere oyunlarını Zonguldak genelinde sahnelemeye devam ediyor.

Yaklaşık dört ay süren oyun provalarında sona gelen “Seçkin Çocuk Tiyatrosu” sezonun ilk oyununda ülkemizi de yakından ilgilendiren ‘sevgi’ ve ‘barış’ konularını işledi.

“Seçkin Çocuk Tiyatrosu” ekibinin oyun yönetmeni Şenol Dönmez, hazırladıkları her oyunun, hitap ettiği yaş grubuna göre tekrar tekrar uyarlandığını anlatırken, başarıyla tamamladıkları oyunun sahnesinden henüz inmiş olmasının getirdiği heyecan ve mutlulukla “Sevgi ve Barış Ülkesini” şu şekilde anlattı…

“Kapkara, çiçeğin, hatta bir böceğin bile olmadığı ülkenin birinde hayatını hep kötülük yaparak geçiren bir kral yaşıyor. Bir gün kralın kurmuş olduğu bu umutsuz ve katı krallığa, kaybettikleri uçurtma ve çemberini arayan iki çocuğun yolu düşüyor. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen iki çocuktan ‘sevgi ve barışı’ izliyoruz…”

DERYA AKTAŞ