Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü şimdide Sirtaki’yi Zonguldaklılarla buluşturuyor

DURMAK NEDİR BİLMİYORLAR!

Zonguldak’ta 2016 yılında, başta Türk halk oyunları olmak üzere Türk folklorunu ve kültürünü araştırmak, yaşatmak ve gelecek nesillere en doğru biçimde aktarmak amacıyla kurulmuş olan ayrıca dansın Dünyanın ortak dili ve mirası olmasından hareketle dünya dansları konusunda da çalışmalar yapan Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü durmak bilmiyor. Halkoyunları anlamında ilimizi ve ülkemizi hem yurt içi hem yurtdışı etkinliklerinde son derece başarıyla temsil eden Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Salsa, Tango, Bachata, Hip Pop gibi dans kursları ve Tiyatro anlamında da ‘Oyunculuk Atölyesi’ kursları yanına şimdi de profesyonel olarak Sirtaki kurslarını da ekledi.

“3 AYDA SİZDE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ”

Yeni branş olarak açılan Sirtaki dansı çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Arslan, birinci sınıflarını doldurduklarını ve ikinci sınıfı açmak için kayıtları almaya başladıklarını vurgulayarak “Açılan Başlangıç Seviye Sirtaki ve Yunan Halk Dansları Kursu’nda her yaştan insana birliktelik ve uyumun danslarının temel bilgilerini aktarıyoruz. Sirtaki dansını öğrenmek kolaydır. Keyifli bir ortamda nezih insanların bir araya geldiği salonumuzda ruhunuzu sarıp sarmalayan müzik eşliğinde Sirtaki’ye ilk adımı kolaylıkla atabilirsiniz. Öncesinde bir dans eğitimi almış olmanıza ihtiyaç yoktur.Başlangıç seviyesi Sirtaki kursunda temel Sirtaki eğitiminin yanı sıra beden duruşunuz ve dengeniz ile ilgili önemli bilgiler alacak ve müzik uyumunu öğreneceksiniz. 3 ay sonunda Sirtaki danslarını yapıyor olma hissini alacak ve bunun keyfini yaşayacaksınız. Danslar hakkında müzikal ve sosyolojik bilgiler alacaksınız” dedi.

‘7’DEN 70’E  HERKESİ BEKLİYORUZ”

Öte yandan devam eden kurslar hakkında da bilgiler veren Arslan, “Derneğimiz, 2016 yılından beri aktif şekilde faaliyet gösteriyor. Derneğimizde halkoyunları başta olmak üzere dünya dansları olan tango, salsa, bachata, hip-hop, rueda ve romandans kursları yanı sıra Tiyatro anlamında da ‘Oyunculuk Atölyesi’ kurslarıbulunuyor.Bilindiği üzere kurulduğumuz ilk günden bu yana halkoyunları ve dans sloganıyla yola çıkmıştık. Çıktığımız bu yolda 3yılımızıbitirdik. İlk kurulduğumuz yıldan bu yana gerek yerel gerekse yurtdışındaki uluslararası festivallere katılım sağladık. Ayrıca latin dansları ve Tango topluluğumuz olarak da yurtiçinde bir çok festivalde ilimizi temsil etme imkanı bulduk. Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği olarak 7’den 70’e tüm Zonguldaklıları kurslarımızın ücretsiz tanıtım etkinliklerine ve derneğimizi ziyaret etmelerini bekliyoruz” dedi.