MEDEM’de Teknoloji Bağımlılığına Erken Müdahale Programı Gerçekleştirildi...

Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları “Teknoloji Bağımlılığı Erken Müdahale” başlıklı sunumunu Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

MEDEM İlkokul Enderun grubu öğrenci ve velilerinin katıldığı programda, teknoloji bağımlılığının ne olduğu, çocukların bu sürece nasıl yönlendiği hakkında bilgiler verildi. 

 

Sunumda, arkadaş ortamına yabancılaşan çocukların teknolojik araçlarla yalnızlık duygusundan kurtulmaya çalıştığı böylelikle bağımlılığın daha da arttığı anlatıldı. Bağımlılıkla ortaya çıkan psikolojik sorunlara değinildi ve bunun yanında fiziksel olarak da; gözlerde yanma, beden duruşunda bozukluk, elde uyuşukluk gibi rahatsızlıkların görüldüğü belirtildi.

 

Sunumun sonunda, velilere teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yöntemi olarak, çocukların yetenekleri doğrultusunda sanatsal ve sportif alanlara yönlendirilmeleri önerisi verilerek çocuklardan, sunumla ilgili resim yapmaları ve kısa anektodlar yazmaları istendi. Bunlar da afiş haline getirilerek sergilendi.