“Çıkmaz Sokak” Kasımda perde aralıyor

20 Ekim’de sahnelenecek olan “Çıkmaz Sokak” oyunu Kasım ayına ertelendi. Üç kişilik bir oyun olan “Çıkmaz Sokak” rollerden birinin zorunlu ayrılığı nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Neyse ki kısa sürede rolün yeni sahibi olacak olan arkadaş bulunmuş ve hızla provalara başlamış bile : ) ...

Sezona dört oyun sahneleyerek altın bir giriş yapacak olan Zonguldak Sanat Tiyatrosu ekibi, tiyatro severleri başta işledikleri konular olmak üzere performanslarıyla da derinden etkileyecekler. Genel Sanat Yönetmeni Muzaffer Girgin, amatör olarak yaptıkları bu işi profesyonel seviyeye çıkartmak için çabaladıklarını ve hiçbir çıkar gözetmediklerini vurgulayarak, “Oyunumuza güveniyoruz. Zonguldak’ta bulunan tiyatro severleri, destek vermeye çağırıyoruz. BKM ve AKM’ye de teşekkür ediyoruz. Bizlere destek veriyorlar. Ancak birçok eksiğimiz hala tamamlanmadı biz kendi imkânlarımızla gidermeye çalışıyoruz. Tiyatroyu seven herkesi, derneğimize bekliyoruz. Zonguldak’tan sanatçı çıkacağına çok eminim. Erhal Hocam sağ olsun, kendisine çok güveniyorum. Ben burada bu yaşıma rağmen sanat adına bir şeyler yapmaya çalışıyorsam ve bundan da hiçbir menfaat gözetmiyorsam gençlerimizde bunu yapabilirler” dedi.

Oyun yönetmeni Erhal Koltuk, İhtilal dönemlerinin insanlık adına iğrenç dönemler olduğunu ifade ederken, işkencenin aynı zamanda bir insanlık suçu olduğunun da altını çizdi. Koltuk, “Oynayacağımız oyunun teması işkence. Yunanistan’da yapılmış olan bir ihtilal sonrası 30 bin kişi tutuklanıyor ve çeşitli işkencelere maruz kalıyor. Biz kendi ülkemizde de bu tarz işkenceler yaşadık. Yaşları büyütülerek asılan gençlerimiz oldu. Olağan üstü dönem, ihtilal dönemleri insanlık adına iğrenç dönemlerdir. İşte o dönemlerde yapılanları anlatan bir oyun, tiyatro severlerle buluşacak.  Bir üniversite öğrencisi yasal olan bir gençlik örgütüne üye oldu diye evinden alınarak tutuklanıyor. İşkencelerden geçiriliyor ama 7 yıl sonra kendisine işkence yapanı kardeşinin yardımıyla buluyor ve bu sefer işkenceci sorgulanıyor” şeklinde oyunun konusunu kısaca anlattı.

 Bizler de Kasım ayında sahnelenecek olan “Çıkmaz Sokak” oyununu sabırsızlıkla bekliyoruz.  Hoş karşılamaları için de Zonguldak Sanat Tiyatrosu Ekibine teşekkür ediyoruz.

Haber- Derya Aktaş / Fotoğraf- Eren Aşkar