Düzenlenen panele Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kürşat Coşkun ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kürşat Coşkun, “Turizm haftası nedeniyle düzenlenen programda bir aradayız. Turizm haftası 1976 yılından beri ülkemizde kutlanıyor. İlk önce mart ayında kutlamalar yapılıyordu. Daha sonra turizm sezonu kavramı gözetilerek nisan ayın çekildi. Artık turizm sezonu diye bir kavram kalmadı. 199 yıllarından başından beri 12 yurdun her noktası turizm noktası olarak değerlendiriliyor. Turizm sezonu diye artık bir şey yok. Ama biz o günlerden bu zaman gelen belirli günler takvime eklenen 15 -22 Nisan tarihlerini Turizm haftası olarak kutluyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından Turkey Home Kampanyası Tanıtım Filmi gerçekleştirildi.

Ardından Maden Mühendisi ve Zonguldak Maden Müzesi Danışmanı Ekrem Murat Zaman “Ben Zonguldak” adlı on dakikalık Zonguldak’ı anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen sunumun ardından konuşma yapan Kozlu ilçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, ”Zonguldak deyince çok şey geliyor akla ama siz tarihsel süreçten geçerek bunu bizlere anlattınız. Zonguldak gerçekten çok zor şartlarda ekmek parasının çıkarttığı bir şehrimiz. Bu nedenle bütün kamu görevlilerine her birimize ayrı bir işlev yüklüyor. Bizde bunun karşılığını vermek zorundayız. Nasıl ki söylediniz. Yerine göre çocuğunu babasız bırakmış ama ülkesinin kömürsüz bırakmamış bir nüfusu barındırıyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931 yılında Zonguldak’a gelerek bu değeri atfetmiş. Zonguldak’ın kömür ve demir sektörleri Zonguldak ekonomisinin lokomotifi olmuş ve halan daha devam etmekte ancak buna bir şeyler eklememiz gerekiyor. Ben Valimiz Ali Kaban’ın bu konuyu yakından takip ettiğini ifade edebilirim. Gerçekten Zonguldak Ekonomisine sosyokültürel yapısına katma değeri olan şu anki özelliklerin yanı sıra neler konulabilir bu konuda ciddi çalışmalara yapılıyor. Madenci sektörünü turizmle buluşturmak bence çok güzel bir fikir. Bir marka şehir olma noktasında doğamızı büyük şehirlere olan yakınlığımızı mutlaka değerlendirmek zorundayız. Sizler gibi şehrine aşık insanların bu tarz hazırlıkları ziyadesiyle önemli ben hem Kozlu ilçemiz adına hem de Zonguldak halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah güzel başlangıçlardan birisi olur. Zonguldak'a ve Zonguldaklılara yakışır bir gelecek bizleri kucaklayacaktır" dedi.