Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından “Türk Sanatının Yapı Taşları” temalı sergi ve panelde ünlü sanatçılar bir araya geldi.
07-11 Kasım 2016 tarihlerinde BEÜ’nün düzenlediği “Türk Sanatının Yapı Taşları” etkinliğinin ilk gününde panel ve sergi düzenlendi. Etkinlik Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda yapılan panelle başladı. Panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve Zonguldaklı sanatseverler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu yaptı. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi.
Panellerin sabah oturumundan sonra Sezai Karakoç Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda, etkinliğe katılan sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışına Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve konuk sanatçılar katıldı. 24 parça eserden oluşan sergiyi konuklar büyük ilgi ve beğeniyle gezdiler.
“Türkiye artık kendine geliyor”
Ebru sanatının usta isimlerinden Hikmet Barutçugil, Türkiye’nin milli değerlerine sahip çıktığına dikkat çekerek, şöyle dedi:
“Çok güzel bir organizasyon. Türk sanatının yapı taşları. Bu aslında yakın tarihimizde çok ihmal edilmiş bir konuydu. Böyle bir konuyu gündeme getirmek her türlü takdirin üzerinde. Çünkü biz yakın tarihte çok Batılı tesirler altında kaldık. Ve kendi özümüze yabancılaştık. Kendi sanatlarımıza Batılı gözlüğü ile bakmaya zorlandık. Bu da işin özünü, gerçeğini bu toplantılarda kendi sanatlarımızdan özümüzden, kökümüzden bahsetmek hakikaten çok önemli. Türkiye artık kendine geliyor. Milli değerlerine sahip çıkıyor.”