Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bilimsel yayım organı, Türkiye Diyabet ve ObeziteDergisi (TurkishJournal of DiabetesandObesity)’nin  2020 Nisan sayısı yayımlandı.

Merkez Müdürü ve Dergi Baş Editörü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, derginin dördüncü yılında ulusal ve uluslararası görünürlüğündeki artışın ve 2018 yılından beri TÜBİTAK Ulakbim TR Dizinde indekslenmeye devam etmekte olduğunu ifade etti. Dergide yer alan makalelerin Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Doçentlik başvurularındaki kriterleri karşılayacak nitelikte olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bayraktaroğlu,  akademik yükseltilme ve değerlendirmelerde de dergideki yazıların kabul gördüğünü ve değer bulduğunu kaydetti. Derginin, gelecek dönemlerde, sağlık alanındaki uluslararası önemli indekslerde bulunarak, alacağı atıflarla da her geçen gün impakt artışı hedeflediğini söyledi. Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, “Derginin yayımlanmasında başından beri desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, yazarlara, hakemlerimize, okuyucularımıza, Yayın Kurulu, Danışma Kurulu ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi’nin Nisan Sayısına (https://dergipark.org.tr/tr/pub/tudod) adresinden ulaşılabilmektedir. (Haber Merkezi)