Türkiye'nin en küçük orkestra şefi

Zonguldak’ta 5 yaşındaki Tuğsem Turgut, yetenekleriyle herkesin takdirini topladı.

Zonguldak’ta 5 yaşındaki Tuğsem Turgut isimli bir kız çocuğu, küçük yaşta orkestra şefi oldu. Bir buçuk yıldır müzikle ilgilenen Turgut, Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne aldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerine şeflik yapan minik Tuğsem salonu dolduran misafirlere keyif dolu anlar yaşattı. Aynı zamanda bale yapan ve piyano da çalan Tuğsem Turgut orkestra şefliğinde gösterdiği başarıyla da salonu dolduran kalabalıktan büyük alkış aldı.
Kendisini dünyanın en küçük orkestra şefi olarak tanımlayan Turgut, “Ben dünyanın en küçük şefi olmak üzere değerlendirildim. Böyle olduğu için de çiçek kazandım. Ailem ve ben çok mutlu olduk. Bu yaşıma rağmen çok mutlu bir şef oldum. Daha önce piyano çaldım, bale yaptım ve sonunda şefliğe kadar yükseldim. Çiçek aldığım için çok mutluyum. Bence hepimiz müzikle uğraşırsak çok iyi olur” şeklinde konuştu.
Kendisi de müzikle ilgilenen ve tambur çalan anne Tuğçe Turgut ise, “Kızım 3 buçuk yaşından beri müzikle ilgileniyor. Bale kursuna gittiği zaman piyano çalmak istediğini söyledi. Hocalarımızın da yardımıyla piyano eğitimine başladık. Evde sürekli müzik dinleyip dans eden ve ritim tutan bir çocuk. Kızımın ritim duygusu onu şefliğe kadar getirdi. Biz onu her zaman destekliyoruz. Çünkü çocuklar için müzik çok önemli bir şey” diye konuştu.(İHA)