Ereğli ilçesinde Ressam Ziya Buyuk'un 26 eserden oluşan "Unutulmayanlar" isimli resim sergisi ilgi gördü. 

Kdz. Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde Hayırsever İşadamı Akın Tatoğlu'nun katkılarıyla resim sergisinin açılışı yapıldı. 

Dünyanın en büyük Kuran-ı Kerim'ini fırça ile tualine aktarmakla bilinen Zonguldaklı Ressam Ziya Buyuk, unutulmayan 26 eserini sergiledi. Zonguldak ve Ereğli'nin manzaralarının çoğunlukta olduğu sergiye, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UysalKaradenizBölge Komutanı Tuğ Amiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kültür Merkezi bağışcısı iş adamı sanayici Akın Tatoğlu, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Cemile Tatoğlu Anaokulu ve Kültür Merkezi Müdürü Demirhan Döl, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve sanatseverler katıldı.

Yeteneğin insanın çocuğu gibi olduğunu belirten Ressam Ziya Buyuk, "Zonguldak'ta benim hatırladıklarımdan oluşan, ismine de unutulmayanlar dediğimiz bir sergi. Zonguldak, Ereğli yöresinden, benim çocukluğumda önemli figür olan kara tren eserleri var. Geçmişte çok insanla tanıştım, gençliğinde resim yapmış, yeteneği olan insanlar, iş hayatı, evlilik derken 20-30 yıl ara vermiş, ardından resim kurslarına gitmeye başlamışlar ama o geçen süre bir takım şeyleri köreltmiş. O yüzden sanat konusunda insanlar ısrarcı olmalılar. Bir de bu yetenekse eğer, insanın çocuğu gibidir. Besleyip, büyütmek ister. Başka işlerde çalıştığım zamanlarda ben sürekli evde resim yaptım. İlkokuldan beri resmi hiç bırakmadım. Dolayısıyla o gözümü, elimi, algılamamı ustalaştırdı. Akın Tatoğlu benim ilkokul ve Zonguldak'tan arkadaşım, sanat konusundaki duyarlılığı için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 
"Unutulmayanlar" resim sergisi 17-26 Aralık 2018 tarihleri arasında sanatseverlere açık kalacak.