Zonguldak Fener Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı nedeniyle düzenlenen  “Kayıp Bir Düğmedir Çanakkale“ isimli Tiyatro oyunu izleyenler ayakta alkışlayarak büyük bir beğeni topladı.Özellikle programın akışı içersinde Fener Anadolu lisesi Öğrencisi Sümeyye Gül Sivri tarafından “ Minnet Eylemem “ adlı türküye gür bir sesle söyleyerek izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

       Güzel bir organizasyon altında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) düzenlenen etkinliği  ilgi ile izleyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş  düzenlenen program sonrasında şöyle dedi. “ Fener Anadolu lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin çok güzel ve anlamlı düzenlemiş oldukları etkinlik için teşekkür ediyorum. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ruhuna yakışır bir program oldu. Elinize gönlünüze yüreğinize sağlık diyorum ve tekrar emeği geçenleri kutluyorum “ dedi.

       Yaklaşık iki aydan bu tarafa Okulumuz Öğretmenleri ve Öğrencileri tarafından büyük bir titizlikle hazırlandıklarını belirten Fener Anadolu lisesi Okul Müdürü Ahmet Bozdemir ise etkinlik sonrasında şöyle dedi. “  Düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı ve önemli programımıza katılan Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Belediye Başkan Vekili Olcay Can, Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır’a Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen’e  ve bizlere her türlü maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Okulumuz Aile Birliği Başkanı Selahattin Temiz ve Yönetim Kurulu Üyesi İlker Keskin’in yanı sıra Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum “ dedi.