Öğrenci, veli ve okul dayanışması için sergilenen geceye, Türkiye’de korolar adına bir ilkin gerçekleşmesine vesile olan Yalçın Kabakçı’ya teşekkür ederek başlandı.

Gecenin sunuculuğunu Gökçe Özbay’ın yaptığı,  Koroda Bağlamalarda; Muharrem Şengün, Fethi Fidan, Cura Bağlamada ve Kabak Kemanede; Erkan Şahin, Nefessiz Sazlar, Dilsiz Kaval, Mey ve Zurnada; Cevdet Sunay Kaygusuz, Gitarda; Ercan Çoban, Bas Gitarda; Tanju Yahşi, Ritim Sazlarda; Siret Yahşi ve İbrahim Dursun yer aldı.

Koro ile ilgili bilgi veren koro şefi Sadiye Cırık çalişmaları 6 aydır sürdürdüklerini belirterek; “ Aile, çocuk ve okul destekli olan bu koromuz, Aile ve çocuklarla beraber daha iyi iletişim sağlanıyor ve aileler arasında destek oluşuyor. Aileler buraya gelerek rahatlıyor ve dinleniyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Geceye Manisa yöresinden, Muzaffer Sarısüzen’e ait ‘Kırmızı buğday ayrılmıyor sezinden, Mevla’m versin güzellerin gencinden’ adlı eserle başlandı.  Farklı yörelerden çeşitli türkülerin seslendirildiği gecede izleyenlere müzik ziyafeti verildi. (Aycan Karadağ)