Çaycuma Belediyesince 5 Ocak’ta düzenlenecek “2019’a merhaba” konserinde aralarında Çaycumalı Soprano Tuğba Mankal Dekak’ın da bulunduğu opera sanatçıları sahne alacak...

Çaycuma Belediyesi opera sanatçılarının katılımıyla yeni yıl konseri düzenlendi. 5 Ocak Cumartesi günü, “2019’a merhaba” adıyla Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak konser 19.30’da başlayacak. Aralarında Çaycumalı Soprano Tuğba Mankal Dekak’ın da bulunduğu sanatçıların sahne alacağı konserde, Soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Mezzosoprano Ezgi Karakaya, Bas Özgür Savaş Gençtürk sahneye çıkan diğer sanatçılar olacak. Opera sanatçılarına piyanoda Melahat İsmayilova, kemanda A. Özge Erdem ve Çise Korkmaz, viyolada Yeliz Özkaya, viyolonselde de Aslı Gültekin eşlik edecek.

 

İLLERE BİLE NASİP OLMAYACAK NİTELİKTE BİR KONSER

Konserle ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çok güzel, çok düzeyli bir etkinlikle daha Çaycumalıları buluşturuyoruz. Aralarında sevgili hemşehrimiz Tuğba Mankal Dekak’ın da bulunduğu değerli opera sanatçıları, bizlere muhteşem bir konser verecek. Çaycuma’da daha önce klasik müzik konserleri olmuştu. Ancak ilk kez böyle bir opera konseri düzenleniyor. Kentin kültürel gelişimine çok ciddi katkı sunacağını düşündüğümüz konserle, yeni yıla, evrensel müziğin notaları, sesleri, aryalarıyla merhaba diyeceğiz. Hep söylüyorum, Çaycuma her şeyin en iyisine layık. Böyle nitelikli bir konsere ev sahipliği yapabilen Çaycuma ile iftihar ediyorum. Bırakın ilçeleri, her ile nasip olmayacak nitelikteki konserimize tüm Çaycumalıları davet ediyorum. O gün salonu dolduran Çaycumalıların müzik kültüründen konuk sanatçılarımızın da etkileneceğinden eminim” dedi.