Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) genel kurula gidiyor. 23 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan olağan genel kurul, TMMOB Maden Mühendisleri Odası lokalinde, saat 13.00’te başlayacak. 21 kişilik mütevelli heyetinin üçte birinin yenileneceği genel kurulda, geçen iki yıllık çalışma dönemimin müzakeresi de yapılacak. Yeni üyeleriyle önümüzdeki hafta toplanacak olan mütevelli heyeti kendi içinde 7 kişilik yönetim kurulunu seçerek çalışmalarına başlayacak.

ZOKEV KENTİMİZİN EN ÖNEMLİ KÜLTÜR KURUMUDUR

Genel kurulla ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “Tempolu bir çalışma döneminin daha sonuna geldik. Gerçekten çok verimli, dolu dolu geçen bir dönem oldu. Bu süre içinde çok değerli etkinliklere imza attık, birçok kitap yayımladık, kentsel meselelerle ilgili son derece önemli arayışların içine girdik, sempozyumlar, çalıştaylar düzenledik. ZOKEV kentimizin en önemli kültür kurumu, kentsel sorunlar üzerine en çok düşünüp çözüm arayışı içinde olan Zonguldak sevdalılarının biricik örgütüdür. Geçtiğimiz dönem kent dışında yaşayan Zonguldak gönüllüleri ile iletişimi hızlandırıp halemizi daha da genişlettik” dedi.

 

“HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN CANLA, BAŞLA HİZMET EDİYORUZ”

 Kentin sosyal, kültürel gelişimi için mücadele eden bir büyük aile olduklarını da söyleyen Kalafat, “ZOKEV olarak kente hiçbir karşılık beklemeden canla, başla hizmet ediyoruz.  Kültür değerlerimizin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması, kentte tarihsel ölçekli olaylara tanıklık eden büyüklerimizin dağarcığındaki bilgilerin kentin kültür hazinesi kazandırılması, Zonguldaklıların ülkenin önde gelen aydın, yazar, bilim insanlarıyla buluşması, kentsel sorunlara kentin ortak aklını yaratarak çözüm bulunması için yüzlerce çalışmaya imza attık. İki dönem yönetim kurulu başkanlığı gibi onurlu bir görevi üstlendim. Bundan çok gurur duyuyorum. Bana bu fırsatı sunan arkadaşlarıma şükran borçluyum. Yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben şimdiden yeni oluşacak yönetim kurulumuza başarılar diliyor, tüm üyelerimiz ve dostlarımızı genel kurulumuza davet ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı. (Haber merkezi)