Zonguldaklı yazarların ve Zonguldak'ı yazan yazarların kitaplarından oluşan serginin Dokuzuncusu 3 Mart - 3 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

SergiOdasından verilen bilgilere göre Etkinlik programında Alaaddin Kara'nın "Yeraltı Karalamaları" başlıklı fotoğraf gösterisi, İbrahim Akyürek'in Halay Halkoyunları Topluluğunun Karadeniz ve Gürcistan gezisi fotoğraf sergisi ve Filyos'a yapılacak kültür gezisi yer alıyor.

Ayrıca, etkinliğin sonuna doğru Zonguldaklı altı yazarın kitabı, tutuklu gazetecilere uygulanan kitap ve mektup yasağına dikkat çekmek amacıyla Silivri Cezaevi Kütüphanesi'ne gönderilecek.

2016 ve 2017 yılında çıkan kitaplara, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (ZOKEV) yayınlarına, basım tarihi 1985 yılı öncesi olan kitaplara, konusu maden ortamında geçen filmlere ayrı birer bölüm ayrılan sergide üç yüzü aşkın kitap yer alıyor.

Zonguldak SergiOdası'nda açılacak Zonguldak Kitapları Sergisi yılda iki kez düzenleniyor. Yılın bu ilk sergisinin programı 3 Mart 1992 Kozlu Grizu patlamasında ölen işçilere ve Prof. Dr. Gürhan Fişek'in anısına adandı. Gürhan Fişek, Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı'nı kurdu. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında özel çalışmaları bulunan Gürhan Fişek geçen ay yaşama veda etmişti.