Zonguldak,  22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek 19’uncu Emitt 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıklarını tamamladı.

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, İstanbul’da düzenlenen uluslararası fuarda Zonguldak standında turizm sektörü Zonguldak’ın tanıtımını yapacağını söyledi. Kasap, dünyanın önemli turizm fuarlarından biri olan Emitt'i çok önemsediklerini belirterek, Zonguldak’ı ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlatacaklarını kaydetti. Kasap, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Türkiye'nin kış turizmi, sağlık turizmi ve diğer alanlarla birlikte 12 ay boyunca turizmin yaşanabileceği nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.

TUYAP Beylikdüzü Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan Emitt-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda başta Zonguldak’ın simgesi ve Gökgöl Mağarası, Ereğli’nin Elpek bezi ile Devrek’in bastonunun yanında birçok turizm faaliyetleri tanıtılacak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kaynakların verimli ve etkin kullanılması, bölgesel tanıtımın; zengin etkinlikler, farklı kurumlarla işbirliği, sektörel destekler ve yatırımcı faaliyetleri, turizm profesyonelleri ile yakın ilişkiler, küresel turizm trendlerine göre şekillenme ve turizmde öncelikli alanların belirlenmesi ile destekleyecek şekilde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) sorumluluk alanında yer alan Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak illeri ile ortak tema altında katılım sağlanarak tanıtımın etkinliğinin artırılması hedefleniyor.

DEVREK BELEDİYESİ DE FUARDA

Devrek Belediyesi bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan 2015 EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılıyor.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre, dünyanın en büyük 5’inci turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’nda Devrek’in tanıtımı yapılacak. Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan EMİTT Fuarı’nda hem dünyaca ünlü Devrek Bastonu hem de ilçeye özgü yöresel ürünler sergilenecek. Geçtiğimiz yıl 73 bin 500’ü tatilci olmak üzere 136 bin kişinin ziyaret ettiği bu önemli fuarın ilk iki günü sadece turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka da açık olacak. Her yıl ziyaretçi sayısının arttığı EMİTT Fuarı bölgenin en hızlı gelişen fuarı konumunda.

Devrek Belediyesi olarak bu fuara her yıl katıldıklarını belirten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ilçenin tanıtımına çok önem verdiklerini ifade etti.  Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan EMİTT’e yerli ve yabancı turizm firmalarının büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Başkan Semerci, fuarda ilçenin dünyaca ünlü simgesi olan Devrek bastonunun yanı sıra beyaz baklava, cevizli kömeç gibi ilçeye özgü yöresel ürünlerin tanıtımının yapılacağını belirtti.
(Nermin Akkaya)