Kostüm, dernek aidatları, dekor vs. gibi ihtiyaçları kendi başlarına karşılayan amatör tiyatro gruplarının çıkardığı oyunların bilet fiyatları da oldukça düşük.  İl Kültür Müdürlükleri ufakta olsa amatör tiyatro topluluklarına bütçe yardımında bulunsa, sanata gönül vermiş arkadaşlarımız, seyirciye hitap şekillerinde daha fazla imkân ve seçenek yaratır diye düşünüyorum…

‘ÇIKMAZ SOKAK’

Amatör tiyatro topluluklarından bir tanesi olan Zonguldak Sanat Tiyatrosu, yıl içerisinde izleyecekleri yol haritasını şimdiden belirledi. Sezon sonuna dek 3 oyun planlayan Zonguldak Sanat Tiyatrosu’nun ilk oyunu Eylül-Ekim döneminde seyirciyle buluşacak. Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı ‘Çıkmaz Sokak’, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe rejimlerini tek bir ülke üzerinden anlatıyor ve "şiddet" kavramını irdeliyor. Yazar, şiddetin her türlüsünün karşı şiddeti yarattığının ve çözümün gerçek demokraside aranması gerektiğinin altını çiziyor.

‘BİR DAHA ÇAL SAM’

Ekim- Kasım döneminde sahnelenecek olan Bir Daha Çal Sam, Woody ALLEN’ın 1972 yılında, Casablanca filminin ünlü “Play it again Sam” repliğinden yola çıkarak yazdığı oyundur ve komediye yeni bir boyut kazandırmıştır.

‘DİKTATÖR’

Diktatör, Mart ayı içerisinde sergilenecek olup, Yaman Tüzcet’in Toplu Oyunlar adlı kitabından alınmış şarkılı bir kara komedidir. Hayali Güney Amerika ülkesindeki bir diktatörün hikâyesini anlatır. Diktatörü, yaşadığı tekdüze dolu günlerden kurtarmak isteyen uşağı, köprü altında yaşayan üç sefil insanın yanına götürür ve duygusal, komik sahneler yaşanır.  27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü sergileyecekleri bu muhteşem üç oyunla karşılayan Zonguldak Tiyatro Topluluğu, Atatürk Kültür Merkezi’nin sahnesinde siz, tiyatro severlerle olacak.

BAŞARILI YÖNETMEN ERHAL KOLTUK; “İLGİDEN MEMNUNUZ”

Topluluğun hazırlamış olduğu oyunların yönetmenliğini ise “Öp Teyzemi”, “İnadına Tiyatro”, gibi oyunlarda isminden söz ettiren Erhal Koltuk üstleniyor. Koltuk, “Çalışmalarımızı kendi binamızda kendi olanaklarımızla yapıyoruz. Kadromuza bu sezon yeni arkadaşlarda katıldı. İlgiden memnunuz” dedi.

ZONGULDAK SANAT TİYATROSU, KATİB’İN, HAZIRLADIĞI PROJEYE KATILDI

Karadeniz Kıyı Kentleri Tiyatro Birliği’nin (KATİB) düzenlediği KATİB 3’üncü Tiyatro Köyü projesi 23-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Zonguldak Sanat Tiyatrosu’nun da katılacağı KATİB 3’üncü Tiyatro Köyü Projesinde İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Hülya Karakaş ile Hakan Yavaş’ın yanı sıra tiyatro ve dizi oyuncusu Birgül Ulusoy, Mahşeri Cümbüş grubu kurucusu Burak Satıbol ve yine aynı gruptan Fatih Günay eğitmen olarak görev alıyor.

“BAKIR’A, TEŞEKKÜRLER”

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Belediye Kültür Merkezi (BKM)’den sahne konusunda gerekli desteği gördüklerini belirten Zonguldak Sanat Tiyatrosu oyuncuları BKM Müdürü Abdullah Bakır’a teşekkür etti.

DERYA AKTAŞ