Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından düzenlenen “Zonguldak’ta Folklor Bienali” başlıyor. 09-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek bienalde, 9 oturumda Zonguldak yöresi halk kültürüne ilişkin 36 bildiri sunulacak. 09 Mayıs 2013 Perşembe günü, Atatürk Kültür Merkezinde, saat 18.00’de yapılacak açılış töreninde, Zonguldak yöresine ait bir çalgı olan çifte ile davul eşliğinde köçek gösterisi yapılacak. Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “Yöresel Kıyafetler Sergisinin açılışının ardından, katılımcılara yöresel yemekler ikram edilecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun “”Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kent dışından gelecek olan çok sayıdaki seçkin konuğumuzla birlikte, kentin halkbilimi alanındaki tüm birikimini kucaklamaya çalışacağız. Elde ettiğimiz sonuçları daha sonra bir kitapta toplayarak yayımlayacağız. ZOKEV ailesi olarak önümüze koyduğumuz bir görevi daha başarıyla yapmanın, kentin kültürel gelişimine görkemli bir katkı daha sunmanın haklı gururu içindeyiz.”” dedi.

Açıklamasında ülkenin başka yerinde, hiç sponsoru olmadan, bir sivil toplum örgütünce bu çaplı bir çalışmanın daha yapıldığını sanmadığını söyleyen Coşgun, “”Bu ZOKEV ailesinin özverili çalışmaları ile oluyor. Başta Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım olmak üzere, pek çok ZOKEV’li bu çalışmaya gönlünü, emeğini karşılıksız olarak koyuyor. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin çalışmamıza yaptığı muhteşem katkıyı unutmamız mümkün değil. O arkadaşlarımıza yalnızca ZOKEV değil tüm kent hakli adına teşekkür ediyorum. Böylesi özverili öğretmen ve idareci kadro ile Zonguldak ne kadar gurur duysa az”” dedi.