Zonguldak için Tiyatro Vakti! Zonguldak’ta yeni oyunla ve yine sezonu ilk açan tiyatro grubu olan Zonguldak Sanat Tiyatrosu,‘Ayıp Ettik’ oyunu ile perdeyi açıyor…

 

ZST’DEN  PERDE!

Uğur Yağcıoğlu’nun yazdığı, Erhal Koltuk’un yönetmen koltuğunda oturduğu ve Alev Karaman’ın yardımcı yönetmenliğini yaptığı, kalabalık oyuncu kadrosuyla ‘Ayıp Ettik’ oyunu 7 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahne alıyor…Ülkemizin ve kentimizin zor günlerden geçtiği bu dönemde sanatı daha çok ön plana çıkarmamız gerektiğini ifade eden Koltuk, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ sözünü aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.

“EĞLENCELİ ZAMANLAR GEÇİRDİK”

Uzun zamandır oyuna çalıştıklarını söyleyen Koltuk, “Çok eğlenceli ve heyecanlı bir süreç yaşadık. Yeni arkadaşlar aramıza katıldı. Kadro şimdi daha kalabalık oldu. Bu süreçte yeni gelen arkadaşlarımızın eğitimine ve aynı zamanda oyuna çalıştık. Bu heyecan kattı ve eğlenceli zamanlar geçirdik. Oyunun kendisi de çok eğlenceli” şeklinde konuştu.

“KEYİFLİ VE EĞLENCELİ BİR OYUN”

Oyunun konusu ilgili olarak bir profesörün iki eski öğrencisini çağırması ve görev vermesiyle hikayenin başladığını ifade eden Koltuk, “Fakat bu iki öğrenci; eskiden sevgililer. Sevgilerinin bitmesinin sebebi ise birinin ihaneti üzerine bitmiş olması. Hocalarının verdiği görev ise Avrupa Birliği şartlarından biri olan okullarda cinsel eğitim verilebilmesi için müfredat oluşturmak. Bunun üzerine gelişen ve Adem ile Havva’dan itibaren cinselliğin yaşadığı evrimi anlatılan keyifli ve eğlenceli bir oyunu seyircimize sunacağız” diye belirtti.

“SANAT MUTLAKA YAPILMALI VE YAPILABİLMELİ”

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ve bu anlamda sanatı daha fazla ön plana çıkarmamız gerektiğini vurgulayan Koltuk, “ Koşullar ne olursa olsun sanat mutlaka yapılmalı ve yapılabilmeli. Hiç bir şekilde sanata engel olunmamalı. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile cevap vermek istiyorum; ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’” ifadelerine yer verdi.

“BİRÇOK OYUN İLE SEYİRCİNİN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ”

Yeni dönemde Zonguldak Sanat Tiyatrosu’nun projeleri hakkında da konuşan Koltuk şu açıklamaları yaptı: “Önümüzdeki dönem birçok oyun ile seyircinin karşısına çıkacağız. İlk oyunumuz; Zonguldak'ta ilk sahne alacak grup olarak ‘Ayıp Ettik’ oyununu sergileyeceğiz.  İkinci sırada ise benim oynayacağım tek kişilik oyun olan ve yönetmenliğini Alev Karaman'ın yaptığı ‘Ya Sev Ya Hamlet’ oyunu olacak. Üçüncü oyunumuz ise ‘Limonata’ adlı bir aile komedisi, dördüncü oyuna ise Alev Hocamla beraber karar vereceğiz. Fakat geçen sene oynadığımız ‘Çıkmaz Sokak’ oyununu ara sıra seyircimizle buluşturacağız.”

Aycan KARADAĞ