Kurban bayramımız yaklaşıyor…

Fazla bir şey kalmadı!

Kurban Bayramı’nın manevi olarak doyumu çoktur. Duygusal bir amaca hizmet eden bu bayramda, herkesin et yiyebilmesi, insanlar arasındaki dayanışma ve paylaşma ruhunun artması temel amaçlardandır.

Hepimizin bildiği üzere birçok kurum ve kuruluş da bu amaçları gerçekleştirmemize önayak olmak için her yıl Kurban Bayramı'nda bağış toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor, bu nedenle de bizlerin kurbanlık yardımlarını bekliyor. Hangi kurum kurban bağışı kabul ediyor ve belirledikleri kurban kesim fiyatları nedir gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık biz de sizler için.

Aşağıdaki liste bağışta bulunmak isteyen hayırsever okurlarımıza ilham olsun, Kurban Bayramı'nı hakkıyla yaşamak isteyen herkese kaynaklık etsin. Herkese şimdiden iyi bayramlar!

LÖSEV

Lösemili Çocuklar Vakfı, Kurban Bayramı için vekaleten kurban kesimi ve bayram bağışı kabul ediyor. Vekaleten kesilen kurbanlar 12 ay boyunca dağıtılıyor, ihtiyaç fazlası et, deri, yün ve bağırsak gibi kısımlar ise paraya çevrilerek vakfın önemli faaliyetlerinde kullanılıyor.

Bayram bağışları ise lösemili ve kanserli çocukların parasız bir şekilde tedavi görmelerine, ücretsiz bir şekilde eğitim almalarına ve diğer ihtiyaçlarını karşılamada kullanılıyor.

Bağış yapmak isterseniz sizi şöyle alalım: LÖSEV Bağış Sayfası

Darülaceze

1895 yılından bu yana varlığını sürdüren, iyi ki de sürdüren kurumlardan olan Darülaceze, kurulduğu günden beri binlerce insana ücretsiz hizmet verdi. Bu hizmetlere sizin de ufacık bir katkınız olsun isterseniz Darülaceze'ye bizzat giderek bağış olanaklarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bağış yapmak isterseniz sizi şöyle alalım: Darülaceze bağış sayfası

Darüşşafaka

Annesi ya da babası hayatta olmayan çocuklara 153 yıldır eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Darüşşafaka, bayram bağışlarını maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilerinin eğitim, gıda, barınma, giyim ve sağlık gibi giderlerini karşılamak için kullanıyor.

Cemiyet, Darüşşafakalı öğrencilerin et ihtiyacını yıl boyu gelen adak bağışlarından karşılayabildiği için vekaleten kurban kesimi gerçekleştirmiyor.

Bağış yapmak isterseniz sizi şöyle alalım: Darüşşafaka bağış sayfası

TSK Mehmetçik Vakfı

TSK Mehmetçik Vakfı da Kurban Bayramı için vekaleten kurban bağışı kabul eden kurumlardan. Kesilen kurbanlar, kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınlarına ve malul gazi Mehmetçik ailelerine et olarak, kesim bölgelerinin dışında yaşayan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına ise kurban etlerinden yapılan kavurma şeklinde dağıtılıyor.

Bağış yapmak isterseniz sizi şöyle alalım: Mehmetçik Vakfı bağış sayfası

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk)

Koruncuk Vakfı, bu yıl kurban bağışlarını İzmir'de yaşayan korunmaya ihtiyaç duyan çocuklar için topluyor. Koruncukköy Urla projesinin tamamlanmasına sizin de bir katkınız olsun isterseniz vakfın bağış sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bağış yapmak isterseniz sizi şöyle alalım: Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı bağış sayfası