Harmankaya Şelaleleri
 
Haftada bir düzenlenen doğa yürüyüşünde güzergahımız bu kez, Zonguldak Harmankaya Şelaleleri'ydi. İki otobüs dolusu kişi kadardık. Katılanların çoğu orta yaşın üzerinde olsa da,sorunsuz ve başarılı bir yürüyüş oldu.Bu geziler, yürüyebilen herkese açık ve ücretsiz yapılıyor. Zonguldak Herkes İçin İl Spor Federasyonu'na bağlı,Nuri Erkal yönetiminde yapılan bu etkinliklere katılma isteğim, her geçen gün daha da bir artıyor.Doğanın içinde yürüyüş yaparken,tüm streslerimizden kurtuluyoruz sanki.Yorgun ama mutlu dönüyoruz evlerimize. 

Harmankaya Şelaleleri, Zonguldak’ın gizli cennetlerinden biridir. Kentin 5 kilometre dışındaki şelalelere zorlu bir yürüyüş parkuru ile ulaşılıyor. Yürüyüş güzergahı yaklaşık 13 kilometre. Çaydamar tarafında, Kokaksu deresinin kenarından devam eden bu yürüyüş, tamamen ağaçların gölgesinde ve su şırıltısı içinde sürüyor.
Bazı parkurlarını iple tırmanarak geçtiğimiz yerleri şimdi merdiven yapılarak kolaylaştırılmış.(eski haliyle kalmalıydı bence) Bu gezi, ara sıra dinlenerek yaklaşık 6 saat sürdü.Çıkış yerimiz Kent ormanına doğru oldu. Orada yarım saat kadar dinlendikten sonra,otobüslerle akşam 17.00 sularında Zonguldak'a geri döndük. 
Hafta sonlarını böylesi güzel ve keşfedici etkinliklere katılarak geçirmenizi şiddetle tavsiye ederim.Hem spor yapıp, hem de şehrimizi yakından tanımış oluyoruz.
Gülden IŞIK