Bazen toplumsal yaşamın kalbinin yoğun olduğu Adliyelere gider orada hangi duruşmada neler var halkın çoğunluğu neden mahkemelik, insanlar duruşmalarda nasıl ve ne konuşur onları gözlemler ve dinlerim. Bu defa Amasra Adliyesindeki bir dava ilgimi çekti. Davanın konusu;  bir öğretmenin 16. Nisan 2017 de yapılan Anayasa değişikliği referandumunda üzerinde “Hayır” önlüğü ile “Hayır” başlıklı bildiri dağıttığı iddia edilen bir öğretmenin duruşmasını izlemek için 17. Nisan 2018 de Amasra daydım. Öğretmenin seçim kanununa muhalefefet ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan kişi AKP Amasra İlçe Başkanı ve şahitleri de AKP Amasra Gençlik Kolları Başkanı ile Amasra’nın AKP li Belediye Başkanı ile birkaç kişiydi.
Öğretmenin tanıkları arasında “Bartın Platformu”  temsilcileri-sözcüleri vardı.
Duruşma Hakimi öğretmene “söz konusu gün içinde üzerinde ‘Hayır’ gömleği ile referandum ile ilgili ‘Hayır’ bildirisi dağıtıp dağıtmadığını” sordu.
Öğretmen söz konusu ve diğer günlerde referandumla ilgili gömlek giymediğini ve bildiri dağıtmadığını beyan etti.
Şahit konumundaki “Bartın Platformu”  sözcüleri ise, öğretmenin KESK üyesi sıfatıyla “Bartın Platformu” içinde yer aldığını ve suç isnat edilen gün hep birlikte parkta oturduklarını ve öğretmenin bildiri dağıtmadığını ve üzerinde “Hayır” yazılı gömlek olmadığını söylediler.
Hakim bu defa davacı olan Amasra AKP İlçe Başkanını çağırdı ve ona olayın gelişimini sordu. AKP İlçe Başkanı ; öğretmenin söz konusu gün kalabalık bir gurupla kendisinin de aralarında bulunduğu masaya geldiğini ve konuşmadıkları halde masalarına  “Hayır “bildirisini bıraktığını ve üzerinde “Hayır” yazılı gömlek olduğunu söyledi..
Hakim bu defa davacı tanığı olarak Amasra AKP Gençlik Kolları Başkanını çağırdı ve ona “söz konusu gün öğretmenin üzerinde ‘Hayır’ yazılı Gömlekle ‘Hayır’  başlıklı bildiri dağıtırken görüp görmediğini” sordu.
Duruşmanın asıl traji komik tarafı bundan sonra başladı.
AKP Amasra İlçe Gençlik Kolları Başkanı: olayın olduğu gün kendisinin 5–6 kişiyle söz konusu parkta olduğunu öğretmeni uzaktan gördüğünü masalarına gelmediğini üzerinde “Hayır” yazılı gömlek olup olmadığını ama elinde “Hayır“yazılı bildiriler olduğunu bu bildirileri dağıtıp dağıtmadığını görmediğini söyledi.  
Hakim bu defa tanığa öğretmeni kaç metre uzaktan gördüğünü sorması” üzerine; onu 20–25 metre uzaktan gördüğünü söyledi.
Hakim bu cevap üzerine “o kadar mesafeden bildiride ne yazdığını nasıl gördüğünü” sordu. Bu soru üzerine Gençlik kolları başkanı sessiz kaldı.
Hakim bu defa davacının tanığı konumundaki Amasra Gençlik Kolları Başkanına; polis ifadesinde öğretmenin üzerindeki “Hayır” yazılı gömlekle toplu oturdukları masaya geldiğini ve masaya bildirilerden bıraktığını beyan ettiğini söylemesi üzerine Gençlik Kolları Başkanı;“ poliste kendisinin böyle bir şey demediğini polisin daha önceden hazırladığı tutanakta bunların yazılı olduğunu ve bu tutanağı imzaladığını söyledi.
Diğer davacı tanığı olan Amasra Belediye Başkanını çağıran Hakim olay günü neler olduğunu ve kendisinin bir parti üyesi olup olmadığını sordu.
Belediye Başkanı kendisinin AKP üyesi olduğunu, olay günü AKP Amasra İlçe Başkanı, AKP Amasra Gençlik Kolları Başkanı ve diğer 6–7 kişiyle söz konusu parkta oturduklarını ama orada öğretmeni ve üzerinde “Hayır” yazan gömlekle elindeki bildirileri görmediğini söyledi.
Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.
Nasıl tam bir KUMPAS ve Tiyatro gibi bir dava değil mi?