Ölüm ! En acı olan. Tarifi tahammülü olmayan.Irkı,dili,vatanı bulunmayan ; ölüm… Şimdiler de yerleşkeleri olmuş olmalı bu kavramın ya da yakıştırılanları.(!) Ne acı , cenazenin üstünde düğün tutar olduk.
‘Cennet vatan’ kanlarla sulanıyor sanki. Sonsuz gidişin ağır hüznü sarmış etrafı.Ne ses var ne seda. Acıya sevinebilen gafil zihniyetli , körleşmiş haysiyetli mahluklar cirit atar olmuş artık o cennet vatanda. Çıkan tek ses vicdansızlığın, insafsızlığın sesi. Bir ölen var belli. ‘İnsanlık’ ölmüş besbelli.
 Daha ne kadar sürecek bu sessizlik? Daha ne kadar kaybedilecek gençlik?Gözümüzü her açtığımızda bir ölüm haberiyle mafoluyoruz.Her gün yeni bir acıyauyanıyoruz.Haberler de ölüm , sokaklar da ölüm , evlerde,okullarda ; ölüm ,ölüm, ölüm… Biz birimize düşmanlaştıkça sırt döndükçe artıyor kayıplarımız.Biz bizi unuttukça insanlık uzaklaşır oldu hepimizden. Bizler ki aynı tasda su içen aynı kapda yemek yiyen bir toplumduk.İçimizde bulunan her rengi ayrı sever ayrı değer verirdik. Şimdi bırakın aynı kapı, su içmeye dahi korkar olduk.Birbirimize değer vermek bir yana dursun acıya bile saygımız kalmadı.Birlik olmak zamanıyken düşman olduk.
Ne yapmalı? Tek yürek olunmalı.Bir olunmalı.Provakasyonlara, aldatmalara inanmamalıyız. Acı hepimizin acısı , mutluluk hepimizin mutluluğu. Biz her daim tek yürektik öyle de kalmalıyız. Gücümüzü birliğimiz ve bütünlüğümüzden aldığımızı unutmamalıyız. Bir yerlerde birileri ölüyorsa içimiz sızlamalı. ‘O ölen sen de olabilirdin’ bu gerçeğin farkına varmalısın.Birbirimize sataşmak yerine birbirimizin yaralarını sarmalıyız. Toplumumuzun geçirdiği bu zorlu günleri birbirimize destek olarak atlatmalıyız, köstek olarak değil.
Son olarak diyeceğim odur ki ; hiçbir acı gülerek karşılanamaz. Ölen her kim olursa olsun , her ne koşulda olursa olsun kaybedilenin bir can olduğu gerçeğini yadsıtmamalıyız. Beraber gülüyorsak şayet beraber ağlamayı da bilEcez. Aksi bir durum varsada , başınız sağolsun insanlığınız ve vicdanınız çokdan ölmüş demektir.
MİHRİBAN SARI
 
Hoş geldin!
Odama ışık yüreğime bahar getirdin.
Cennet doldurdun avuçlarıma ,bak!
Huzura boyadın tenimi sesinle.
Doldu taştı gözlerim gözlerinle.
Hoş geldin adam , hoş geldin…
 
Havasanki bir başka güzel.
Dünya daha yaşanır
Hayat daha anlamlı…
Ne bileyim işte bir başkayım sanki, bambaşka.
Hoş geldin adam, hoş geldin.
 
Ben korkmuyorum artık , geldin ya sen.
Kurumuş bir fidanı elleriyle yeşerten, sen.
Kalbimin de ömrümün de yaşatanı , sen.
Dünüm ,bu günüm ,yarınım; sen.
Herşeyim sen.
 
Hoş geldin Adam hoş geldin…
MİHRİBAN SARI