İnanılır gibi değil. Dostluk edaları ile başlayan sezonun ilk maçında, maç sonrası Düzcespor taraftarlarının, Kömürspor taraftarlarını taşıyan araçları taşlı-sopalı saldırıları uzun süre önlenemedi.

Camları kırılan araçların içerisinde yer alan çok sayıdaki Kömürspor taraftarlarının, bazılarının da yaralandığı gözlendi.

Maç öncesi sahaya çıkan Kömürspor oyunlarını “Hoş geldiniz” sloganlarıyla alkış yağmurlarına tutan Düzcespor taraflarının maç sonrası, yaşanan olayların içerisinde yer almalarını anlamsız buluyorum.

Çok ilginç bir 90 dakika yaşandı. Düzce 18 Temmuz Stadı’nda ve dışında yaşanan bu vahşetin bir faturası olmalı. Sonucunu tabii ki sabırsızlıkla bekliyorum.

Maça gelince oyunun bir bölümünde Düzcespor takımının geliştirdiği sağlı sollu ataklar Zonguldak Kömürspor kalesinde tehlike yaratırken daha bilinçli ve şuurlu ataklarla rakip kaleye inen lacivert-kırmızılı ekip Kömürspor, 10 kişi kalmasına rağmen deplasman galibiyetiyle lige başlaması kendisine büyük bir avantaj yarattı.

Transfer sezonun da belirli mevkilere oyuncu takviye eden Kömürspor takımının bu sezon neler yapacağını merak eden taraftarları şunu söylemek istiyorum.

“Geçen sezon ki kadrodan daha güçlü bir ekip oluşturduk”,

Sezon başı olmasına rağmen taşlar oturmaya başlamış gibi sezon ilk maçını deplasmanda kazanmasını bilen Kömürspor takımı ile ilgili yazdığım köşe yazımda, lige iyi başlamanın öneminden söz etmiştim.

Düzcespor’u deplasmanda mağlup eden Kömürspor takımı beni yanıltmadı.

Kalecimiz Ferdi’nin gördüğü kırmızı kart bence çok gereksiz. Lig maratonu çok uzun böyle kritik deplasmanlarda görülecek özellikle kırmızı kartlar hedefi olan bir takımın kabusu olur.

Ferdi’nin atılması ile kaleye geçen genç kalecimiz  Mustafa Söylemez başarılı bir oyun sergiledi. Kendisini kutluyorum. Yolu açık olsun.