Hollanda’da Zonguldaklı Bir Rapçi

Berkay Topsan, Fransa’da çektiği klibiyle Hollanda’da ünlü oldu, şimdi de Türkiye’de klip çekmeye hazırlanıyor

Hollanda Eindhoven’da doğup büyüyen Berkay Topsan’ın akrabaları Rüzgarlımeşe Mahallesi’nde yaşıyor. Annesi ve babası yıllar önce Hollanda’ya yerleşmişler. Hollandaca şarkılarını seslendiren Topsan, nakaratlarda Türkçe de okuyor.
Gazetemize ulaşan Berkay Topsan, özellikle Zonguldaklı hemşerilerinden destek beklediğini söyleyerek; “Hollandaca rapçiyim. Ama Türkçeyi şarkılarımda bazen kullanırım. Hollanda’da çok zor olsa da başarılı bir hayat kurdum ve o hayatı sürdürüyorum. Benim için şöyle diyorlar: “Sokakta tanınan çocuk, şimdi kendi şehrinde çok ünlü birisi olmaya başlıyor” Rap ismim “SIRR”. Önceden öyle derlerdi, lider ismi olarak geçilir diye o ismi verdi etrafımdaki insanlar.
Hem Avrupa’da hem Türkiye’de ünlenip, inşallah daha güzel çalışmalarla devam edeceğim ve daha değişik planlarım var. Türkiye’ye de gelip 2020 de yeni bir klip çekmeyi planlıyorum” dedi.
Berkay, Avrupa’daki hayatını anlattığı şarkılarında, ilk albümünün birinci şarkısını “Weet Je Nog” olarak isimlendirdi. Paris’e video klip çekti. Klibine geçmişini anlatan “şu anda her şey daha iyi” sözleriyle giriş yapıyor.
Halkın Sesi Gazetesi olarak Berkay’a çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

 Kliplerini şu adreslerden izleyebilirsiniz:

https://youtube/bGr17GrEWUA

https://open.spotify.com/artist/0JOD2opyp9cvhTivI1YfeN?si=wdVd_aPeQPuv5HAL5oYFgw

(Şebnem Saka)