Kent konseyi başkanı Yesari Sezgin Karayolları Bölge müdürlüğü ile konsey olarak yapılan görüşmeler hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Sezgin Ankara Köprüsü ile Mithatpaşa Tüneli konusundaki görüşmelerini aktardığı açıklamasında şunları söyledi:

Kent konseyi heyeti olarak Geçtiğimiz ay Ankara köprüsü önünde yaptığımız basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi Ankara köprüsünün trafiğe biran önce açılması ile ilgili talebimizi bizzat Karayolları Kastamonu bölge müdürlüğüne ilettik.

Basın açıklamamızda da belirttiğimiz şekilde köprünün kullanıma açılmasının takipçisi olma adına Karayolları bölge müdürlüğüne yaptığımız ziyaret ile Zonguldaklıların duyarlılığı konusunda kendilerini bilgilendirdik.

Bölge müdür vekili İbrahim Bozkurt ile yaptığımız görüşmede;

-Ankara köprüsünün 1 yılı aşkın süredir kapalı olmasının çevredeki esnafı mağdur ettiği

-Bölgede çalışan şoför esnafımızın mağdur olduğu

-Karaelmas Çaydamar ve Birlik mahallesi halkının sıkıntı yaşadığını

-Köprünün kullanılamaması sonucu araçların bu bölgede fazladan 2 km'ye yakın mesafe kat etmek zorunda kaldığı bunun da ekonomiye zarar olduğu bu sebeple köprünün restorasyonunun bir an önce tamamlanarak kullanıma açılması gerektiğini bu konuda Zonguldaklıların hassas olduğunu bizzat ilettik.

Köprünün kolonlarının güçlendirilmesi için kullanılan sistem konusunda yaşanan kararsızlık sebebiyle gecikme yaşandığını belirten Bozkurt Ekim ayı içerisinde köprünün restorasyonunun tamamlanarak kullanıma açılacağının sözünü vererek bunu Zonguldaklılarla paylaşabileceğimizi bize söyledi.

Buradan o bölgedeki mağdur olan esnafımıza ve köprüyü kullanamamaktan dolayı sıkıntı yaşayan halkımıza Bölge Müdür vekilinin Ekim ayı içerisinde işlerin tamamlanarak köprünün kullanıma açılacağı sözünü verdiğini iletmek istiyorum.

Bunun yanında yaptığımız görüş alışverişi neticesinde İnşaat çalışmaları devam eden Mithatpaşa tüneli ve Üzülmez tünellerinin daha hızlı biçimde tamamlanabilmesi için ek ödenek çıkartılmasının elzem olduğu görülmektedir.

Kent konseyi yürütme kurulu olarak TBMM açılması sonrası yapacağımız ziyaret esnasında aktaracağımız konular yanında bu soruna da değinerek desteklerini beklediğimiz kendilerine iletilecektir.