Zonguldak Merkez Yenimahalle’de, Kilimli yolu üzerinde bulunan kavşakta güvenlik sorunu nedeniyle sık sık trafik kazası meydana geliyor.  Altı farklı yolun birleştiği kavşakta bulunan ayna da yetersiz kalınca tam bir trafik keşmekeşi yaşanıyor. Bugüne kadar çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Yenimahalle Mahalle Muhtarı Selahattin Öztürk, “Çözüm bulunması için birinin ölmesi mi gerekiyor” dedi.



Zonguldak Yenimahalle’de Türk filmlerini aratmayacak bir manzara ile vatandaşlar karşı karşıya. TOKİ İlköğretim Okulunun ve mahalle camiisinin bulunduğu altı yol ağzında vatandaşlar ve öğrenciler karşıdan karşıya geçmek için adeta savaş veriyorlar. Hergün ölümle yaşam arasında ki çizgide gidip gelen Yenimahalle halkı buradaki sorunun çözülmesini istiyorlar.

6 yol ağzında karşıdan karşıya geçmek gelen giden arabalar görünmediği için hislere göre yapılıyor. Yolun en keskin virajına koyulan aynadan kavşakları görmeye çalışan vatandaşlar ve öğrenciler karşıdan karşıya geçerken ilginç görüntüler oluşturuyorlar.
Yenimahalle Camii’nde namazdan çıkan vatandaşlar bu yol ile ilgili olarak adeta isyan ettiler. Vatandaşlar “Hergün burada camiye giderken ölümle burun buruna geliyoruz. Bazen karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca beklediğimiz oluyor. Yaş itibari ile önümüzü görmekte zorlanıyoruz, bize 20 metre uzaklıkta ki küçücük aynadan 4 yolu kontrol etmemizi bekliyorlar. Herhalde buranın çözüme ulaşması için ölmemizi bekliyorlar. Defalarca yetkililere başvurmamıza rağmen hiçbir önlem alınmadı. Sabah çocuklarımız okula giderken arkalarından dualar ediyoruz.



“OKULA 100 METRE YERE SERVİSLE GİDYORLAR”
Vatandaşlar yolda bu sıkıntı nedeniyle çocukları okula gönderirken hep korku içinde olduklarını belirterek “Her birimizin çocukları, torunları bu okulda okuyorlar. Evlerimizle okul arası 100-150 metre. Ama yolda ki durum nedeniyle, çocuklarımızın can tehlikesi nedeniyle aylık 70 ile 100 TL para verip okula servisle yoluyoruz. Ne yapacağımız bilemiyoruz. Yetkililerden bir an önce çözüm bekliyoruz” dediler.


MUHTAR ÖZTÜRK “ÖLÜMLÜ KAZA OLMAMASI BÜYÜK ŞANS”
Altı yol ağızlı aynalı kavşağın bulunduğu mahallenin muhtarı Selahattin Öztürk, burada ölümlü bir kaza olmaması büyük bir şans olduğunu belirterek “ Karşıdan karşıya geçenler birbirlerine işaret yaparak geçiyor. Koydukları ayna bir tarafı gösteriyor bir tarafı göstermiyor. Veliler çocuklarını sabahleyin elinden tutarak bu kadar kısa mesafeye rağmen okula götürüyor. Burada Allah şükür bir ölümlü kaza olmamış, bu bizim için büyük bir şans.  Buraya bir üst geçit lazım.  Burada birileri ölüp yaralanıp millet ağladıktan sonra buraya geleceklerse gelmesinler kıymeti de olmaz. . Yetkililere buradaki sorunun çözülmesini söyledik. Ama sesimize kulak veren olmadı. İlle de illegal yolara mı başvuralım. Buranın sorunun acilen çözülmesi gerekiyor” dedi.



ÖĞRENCİLER KORKUYOR
TOKİ İlköğretim okulunda eğitim gören öğrenciler ise okula gelip giderken büyük korku yaşadıklarını söylediler.
Okul öğrencilerinden 6 sınıf öğrencisi Berkay Olcay Aycan “Benim evim okula 150-200 metre uzaklıkta. 6. sınıf öğrencisiyim. 12 yaşındayım. Okula gelirken çok korku yaşıyoruz. Karşıdan karşıya geçmek için çoğu zaman yolun karşısındaki abilerden amcalardan yardım alıyoruz. Biz yolu görmediğimiz için onlar bize gelin, durun diyorlar. Karşıya okulumuza öyle geçiyoruz. Yetkili büyüklerimizden bir önce buraya üst geçit yapılmasını istiyoruz.
Yine okul öğrencilerinden Fatih Durmuş ise “Burada çok zorluk yaşıyoruz. Kendi başımıza okula gelmeye korkuyoruz. Çoğu zaman öğretmenlerimizi bekliyoruz karşıdan karşıya geçmek için. Birgün bir arkadaşımız arabanın altında kalacak diye endişeleniyoruz” dedi.
12 yaşındaki Alihan Öztürk ise “Burada bir arkadaşımıza araba çarpacak diye hergün korku yaşıyoruz. Yolda hiçbir trafik işareti yok. Bizi uyaran bir levha yok. Bizden küçük sınıflarda ki arkadaşlarımız hep aileleri ile okula geliyorlar. Evleri çok yakında olan ama okula servisle gelen bir çok arkadaşımız var dediler. Yıldırım YILMAZ - Aykut KARA