Daha önce yönetim içinde icrada ki görevlerinden istifa eden 18 yönetim kurulu üyesi bu kezde yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiler. İstifa eden üyeler adına basın açıklamasını gazetecilerle paylaşan Sema Koç, Yaşananların süreci buraya getirdiğini, istifalarının nedenlerinin partinin ve şehrin önünü açmak için bu kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi.

"2015 yılı içinde yapılacak olan, Kentimizin ve Ülkemizin kaderinin oylanacağı, Milletvekili genel seçimleri için daha sıcak, sevecen, güven veren, tüm İl, İlçe, belde örgütleri ile başarıyı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partimizi bu şehir insanına nasıl sunarız?" tek düşüncemiz bu dur, bu düşüncemizi nasıl hayata geçiririz. Bu gün bunun için karşınızdayız. Karaelmas diyarı, bu kentin bu sorunlarının çözümünde siyasi figürlerinin birlik beraberlik içinde olmalarını arzu etmektedir. Siyasiler, siyaset üretirken de kentin bütün dinamiklerini harekete geçirmelidirler.

“KOLTUK GÜÇ ALMAMALI, KOLTUĞA GÜÇ VERMELİSİNİZ”

Siyaset güç oyunudur ve kendine has kuralları vardır. Siyaset mümkün olanı yapma sanatıdır, bu da uzlaşmaktan ve fedakârlıktan geçer. Uzlaşmayı bilmeyen veya fedakârlık yapamayanlar, siyasette başarıyı yakalayamazlar. "Küçük olsun benim olsun" zihniyetinde olanlar her zaman kaybetmeye mahkûmdurlar.

Eğer bir koltuğa oturuyorsanız o koltuğa güç vermek, o koltuğun beklentilerine cevap vermek zorundasınız. Eğer o koltuktan güç almaya kalkarsanız hem siz, hem de size destek verip, o koltuğa oturtanlar hüsrana uğrarlar. Maalesef kaybeden siz değil, size destek veren, ülkesinin geleceğine ve yarınlarına umut bağlayanlar olur. Eğer oturduğunuz koltuk siyasi bir koltuksa, kentinizde yaşayanlar seçmenleriniz sizden ne bekler?

“ÖRNEK VE SAYGIN KİŞİLİK OLMAK GEREK”

Öncelikle yaşamı ile, çevresine örnek, saygın bir kişilik olmasını bekler. Gülümseyen, samimi selam veren, kitlelerle iletişiminde sıcaklık yayan biri olmasını ister, Partililerine birlik beraberlik mesajları veren, bütünleştirici. Siyasi ihtirasları olmayan, partiyi basamak olarak görmeyen, En başta yerel yönetimler ile sürekli diyalog halinde olan, Parti üyeleri ile saygı ve sevgi ilkesini bayrak yapan, örgütlerine kapısını samimiyetle açık tutan, açık, sıcak ve samimi bir ortamı sağlayan biri olmasını bekler. Bazen bulunduğunuz' kurumlarda , siyasi partilerde çok şey düşünebilir, kentiniz adına bir çok şeyi -yapmayı planlayabilirsiniz ancak hepsini hayata geçiremeyebilirsiniz. Bunun için mazeret üretmek, üretkensizliğin kendisidir.

“ FURAT’LA BÜTÜNLÜK ARZ EDEMEDİK”

İl Yönetim Kurulunda , kurul üyelerimiz ile il Başkanımız Sayın Halil Furat arasında bütünlük arz edemediğimiz ve siyaset üretemediğimiz algısının yaygınlaştığını gözlemiş bulunmaktayız. Bu algı ve gözlemlerimizin sonucu olarak ilimizdeki siyasi tıkanıklığın en azından payımıza düştüğü kadarına karşı sorumluluk duyarak Zonguldak'ta barış içinde yapılabilecek siyasetin önünü açmak için 03.06.2012 tarihinden beri görev yapmaya çalıştığımız Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz” dedi.

KAYYUM YÖNETİMİ ATANACAK

Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP eski İl Sekreteri Nurettin Yolcu bundan sonra ki süreçle ilgili olarak “Genel Merkez birkaç gün içinde 5 kişilik bir yönetim heyeti atayacaktır. Bu heyet partimizi en geç 45 gün içinde kongreye taşıycaktır. Ben bu sürenin daha erkene alınacağını düşünüyorum” dedi.

Yolcu yine sorulan; Size istifa edin telkininde bulunan oldumu ve milletvekilleri ile bu konuyu görüştünüz mü sorusuna ise “ Bize kimse bir telkinde bulunmadı. Burada ki 18 arkadaşım kendi iradeleri ile partimizin ve siyasi tıkanıklığın önünü açmak için istifa etmişlerdir. Bu süreç yerel seçimlerden sonra başlayan bir süreçtir. İl başkanımızla fikir ayrılıklarına düştük. Bu sıkıntıları milletvekillerimiz ile de paylaştık. Yapılan görüşmeler sonucunda böyle bir karar almamı hasıl oldu. Biz partimiz için bu görevi ve sorumluluğu üzerimize aldık” dedi. Yıldırım YILMAZ