Hema işçileri eylemlerine dün de devam etti. İşçiler kararlı, gerekirse Ankara’ya gidilecek…

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Kandilli Beldesi'ndeki TTK’ya ait özel maden ocağında 29 işçinin   işten çıkarılması üzerine 40 kilometrelik yolu 11 saatte yürüyerek Zonguldak'a gelen maden işçileri eylemlerine dün de devam etti. Geceyi Genel Maden İş Sendikası toplantı salonunda geçiren işçiler, yağmura rağmen sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar slogan, alkışlı tempo ve ıslıklarla protestolarını sürsürdüler. Öte yandan dün öğlen saatlerinde eylemci madencileri telefonla arayan şirket yetkilileri

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ’ÜM KÜÇÜK PROVASI!

Eylem süresinde 1991 Büyük Madenci Grevi ve sonrasındaki yürüyüşü anımsatan sloganlar atan işçilerin kararlılıkları dikkatlerden kaçmadı. Dünkü eyleme Kandilli’den otobüsle gelen işçi yakınları ve eşleri de destek verdi. Emekçi Kadınlar Derneği de eylem süresince alandan ayrılmadı. Maden işçileri sık sık, “'Gemileri yaktık, geri dönüş yok / Madenci burada, vekiller nerede/ 'Vur vur inlesin, Ankara dinlesin', 'Asla geri dönmeyeceğiz' şeklinde sloganlar attı. Valilik önüne gelen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, işçilere hitaben yaptığı konuşmada gerekirse çoluk çocuk Ankara’ya gideceklerini söyledi.

“MADENCİ KİMSENİN KUKLASI DEĞİL”

Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’e konuşan eylemci maden işçilerinden Tahsin Elbir, “HEMA’da çalışan  her madenci arkadaş işten çıkarılma korkusuyla işe gidiyor. Bizim talebimiz Zonguldak’ta işten çıkarılan özel sektör madencilerinden farklı. Biz TTK’nın HEMA ile problemi çözüp işten atılan arkadaşlarımızın geri alınmasını ve artık kimsenin işsiz kalmamasını istiyoruz. HEMA işçisi kimsenin yönlendirmesiyle değil, kendi özgür iradesiyle meydanlarda… Sonuç alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz. Bu kararlılık eyleme katılan tüm madenci arkadaşlarımızda var. Ekmeğimiz için gerekirse Ankara’ya da gideriz” dedi.