Yıllardır yapılamayan yolda çalışmalar başlasa da bir türlü tamamlanamadı. Bunun yanında tren seferlerinin de tam olarak başlamaması vatandaşlar için tam bir çile… Yaklaşık iki ay önce başlayan çalışmaların yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili görüşlerini almak için aradığımız AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, kendi ticari faaliyetlerinden zaman bulup da Filyos’ta yaşanan yol rezaletiyle ilgili kılını bile kımıldatmıyor.

MUHTAR DERT YANDI

Halkın Sesi muhabirine konuşan Türkali Muhtarı Ahmet Terlemiş, yol nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Yol çalışmaları devam ediyor. Fakat bu çalışmalar nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yol sabah 08.30 ile 12.00 arası kapalı. Saat 12 ile 13 arası bir saat açıldıktan sonra akşamüstü 4’e kadar yine kapalı. Bu durum bize çok sıkıntı veriyor. Bununla birlikte yol çalışmaları Göbü’ye girdiği zaman yol 10 gün boyunca tamamen kapatılacak. Okullarda açılıyor. Bu sıkıntıları nasıl aşacağız bilmiyorum. Tren seferleri de tam olarak başlamadı.” dedi.

TREN SEFERLERİ BAŞLAYAMADI

Diğer yandan büyük umutlarla yapılan ve Şubat ayında hizmete gireceği açıklanan tren seferleri ise sadece sabah ve akşam olmak üzere 1’er sefer halinde yapılması bu bölgede yaşayan vatandaşların sıkıntısını bir kat daha artırdı. Yoğunluk nedeniyle var olan seferler de balık istifi yapılıyor. Tren seferlerinin ne zaman normal seferlerine başlayacağı konusunda ise yetkililerden bir açıklama yapılmıyor. Vatandaşlar ise, “Hızlı treni geçtik biz kara trene de razıyız” diyerek bölge milletvekillerine ateş püskürüyorlar.

ÖLÜM YOLU ÇOK CAN ALDI

Zonguldak ile Filyos arasında buluna ve ölüm yolu diye adlandırılan yolda çalışmalar devam ediyor. Yıllarca tüm uyarılara rağmen çalışmalarına bir türlü başlanılamayan yolda birçok vatandaş yaşanan kazalarda can verdi. Yaşanan can kayıplarının artması sonucu bu yolda çalışmalar başladı.

FİLYOS YOLU KAPALI

Filyos-Zonguldak arasındaki yolda çalışmalar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yol günün büyük bir bölümünde kapalı kalıyor. Türkali Muhtarı Ahmet terlemiş devam eden yol çalışmaları hakkında gazetemize verdiği bilgilerde yol nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi. “Yol çalışmaları devam ediyor. Fakat bu çalışmalar nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yol sabah 08:30 ile 12:00 arası kapalı. Saat 12 ile 13 arası bir saat açıldıktan sonra akşam üstü 4’e kadar yine kapalı. Bu durum bize çok sıkıntı veriyor. Bununla birlikte yol çalışmaları Göbü’ye girdiği zaman yol 10 gün boyunca tamamen kapatılacak. Okullarda açılıyor. Bu sıkıntıları nasıl aşacağız bilmiyorum. Tren seferleri de tam olarak başlamadı. Tamam yolun yapılması güzel ama mağdur oluyoruz” dedi.

KARADUMAN’A ULAŞILMIYOR

Dün öğleden sonra kendisine ulaşıp iki konu hakkında bilgi almak istediğimiz Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ile muhabirimiz görüşemedi. Yoğun görüşmeleri olduğunu sekreteri aracılığı ile muhabirimize ileten Karaduman’dan konu hakkında bilgi alamadık. Yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan Ak parti Merkez ilçe kongresi nedeniyle koltuğunun derdine düşen ve Hamdi Uçar’ın il başkanlığını bırakması durumunda il başkanı olmak isteyen Karaduman kendi koltuk hesapları nedeniyle vatandaşların sorununa vakit ayıramıyor.

Karaduman bundan yaklaşık 2 ay önce tren seferlerine dikkat çekmek için yönetim kurulu üyeleri ile şov amaçlı bir tren yolculuğu yapmıştı. O günden bugüne ise sefer sayısında herhangi bir değişiklik olmazken, yapılan yol çalışmaları nedeniyle filyos halkının çilesi bir kaç kat daha arttı.

FİLYOS BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL “TREN SEFERLERİ ARTIRILACAK”

Filyos yolundaki çalışmalar ile ilgili olarak ve tren seferleri hakkında bilgi aldığımız Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal seferlerin bayram öncesinde artırılacağını belirttiği açıklamasında şunları söyledi. “Filyos yolunda çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar iki aydır sürüyor. Müteahhit  firmanın sözleşmesi yıl sonunda sona eriyor. Bu yoldaki çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını umuyoruz. Teknik ve bürokratik bir aksama meydana gelmez ise yolda ki çalışma yıl sonuna bitir. Çalışmalar bu bölümden sonra Filyos-Çaycuma bölümüne kayacak. Bu durumda Filyos yolu kesintisiz 24 saat çalışacak. Tren seferleri ile ilgili vagon dizinleri ile ilgili bir bakım yapılacak. Bu bakım süresince yine seferler Sabah ve Akşam şeklinde devam edecek. Ayın 29’u itibari ile bakım çalışmaları tamamlanınca sefer sayısında artırılacak. Bayram öncesinde tren seferleri artacak. Saatleri konusunda net bir bilgi yok ama bir artış olacak” dedi.