“SAĞLIK SORUNLARIM NEDENİYEL KENDİ İSTEĞİMLE AYRILIYORUM”

“Ben buraya ilk geldiğimden itibaren gitmek için başkanlığa başvurdum. Ben genelde hep iç bölgelerde görev yaptım. Buraya tayin olduktan sonra buranın havası ben ve aileme rahatsızlık verdi. Aşırı nem nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladık. Bunun neticesinde her dönem başvurmama rağmen, başkanlıktan burada kalmama ve tamamlama gereken işler olduğu söylendi. Bugüne nasipmiş. Daha önce yaptığım talep doğrultusunda bugüne nasip olan bir karar. Bu ayrılış tamamen kendi isteğim doğrultusunda sağlık sebepleri ile alınmış bir karardır.

“BAŞARILI İŞLER YAPTIK”

“Zonguldak’ta kaldığım süre içinde başarılı işler yaptığımıza inanıyorum. Zonguldak’ta güzel günler geçirdim. Üniversite Camiini tamamladık. İnşallah Kurban Bayramı’na ibadete açılacak.   Medine Camii altında 5-6 yaş çocuklara eğitim veren bir kurs oluşturduk.  Bunun yanında yine Roman vatandaşlarımıza eğitimler verdik. En büyük hayalim Zonguldak’a büyük bir camii kazandırmaktı. Ama yer sıkıntısı var. Bu konuda bazı girişimlerimiz oldu. Yerel yönetimler bazında ama yer sorunu çözemedik. Zonguldak’ta ki bütün camilerimizin ihtiyaçları giderildi. Kapımız her zaman açık oldu. Vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilendik ve kimseyi geri çevirmedik”

“KİTAPLARIMI TAMAMLAMAK İSTİYORUM”

“Bundan sonraki süreçte başkanlık bana ne görev verirse onu ifşa edeceğim. Kitaplarımı tamamlamak istiyorum. Şiirlerim var. Onları toparlamak istiyorum. 26 yıldır bu onurlu görevi yapıyorum. Her gittiğim yerlerden hoş sedalarla ayrıldım. Her gittiğim yerde bir çok sosyal projeye imza attım. Sosyal projelerin içinde oldum.”

“ HAKKIMDA SÖYLENENLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

“Görevden alınışım ile ilgili bir çok şey söyleniyor. En başta belirttim tamamen kendi isteğim ve arzum ile buradan ayrılıyorum. Bir istavroz konusu konuşuluyor. Ben o olayda sadece onlara onun anlamını ve manasını izah ettim. Alnımdaki yazgı karnımda zuhur etti. Sağdaki ve soldaki melekler buna şahittir' diyor. Bizim inancımıza göre bu işaretin manası budur. Eğer İslamiyet’i araştırırlarsa Bismarcak, Goethe gibi dinlerin esasının bir olduğunu bulacaklar.” Dedim. Ama bu olay başka yerlere çekildi. Bunun dışında yok paralelmiş vs. miş deniliyor. Ben burada iki yıl başarı ile görev yaptım. Çok uzun süredir de sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılmak istiyordum. Bugüne nasipmiş”

“ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GTÖREV HAYATTIR”

“Zonguldak’ta görev yaptığım süre içerisinde, görevli arkadaşlarımla huzur içerisinde saygı ve sevgiyi esas alan diyalogla Zonguldak’a hizmet ettik. Kısa Zamanda müftülük binamızı ve üniversite camiini bitirme nasip oldu. Bu süreçte Zonguldak halkından büyük destek gördük. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. Bu nedenle; bir lokma için şerefini ayak altına almaya, bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, bir zamanlık mevki için ayak öpmeye, günlük menfeatler için faziletini kararmaya değmez. Gayret bizden, Tevfik Allah’tan”

Zonguldak Müftülüğü görevinden ayrılan Nuh Korkmaz Zonguldak’tan Eylül ayının ortasında ayrılacak.