Daha önce lavuar binasını koruma altına alıp sonra çıkararak bir skandala imza atan Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu şimdi de tek gram betonun kullanılmadığı Fener Semti’ndeki Gezi Yolu’na bakım yaptığı için belediyeyi mahkemeye verdi.

Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Fener Semti’ndeki Gezi Yolu’na bakım yaptığı için Belediye Fen İşleri çalışanlarını ve Başkan Akdemir’i mahkemeye verdi.

21.11.2014 tarih 125 sayılı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı karara göre bu uygulamayı yapanlar hakkında 2863 sayılı kanunun 65. maddesine göre suç duyurusunda bulunularak cezalandırılmaları istendi. Yasa maddesine göre bu çevre düzenlemesini yapanlar iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak.

Öte yandan Koruma Kurulu’nun bu tutumu ise Zonguldak’ta halk tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar söz konusu yolda daha önce yürüyemediklerini, bundan sonra bu yoldan tam anlamıyla faydalanabileceklerini belirterek belediyeye bu nedenle teşekkür ettiklerini belirttiler ve kurulun kararını kınadılar.

Bu arada kurulun söz konusu suç duyurusu kararını sırf Zonguldak Belediyesi’nin CHP’de olduğu için aldığını, belediye AKP’li olsaydı almayacağını öne sürenler de oldu.