Önümüzde ay 13-16 Ocak tarihleri arasında yapılacak delege seçimleri öncesinde GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Pazar günü yaklaşık 250 kişinin katılımıyla Alaborina Restoran’da bilgilendirme toplantısı yaptı. Üzülmez Müessesesi’nde çalışan Zonguldak Merkez’de oturan maden işçilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Muslu, taban seçimlerinin Zonguldak ve maden işçisi için önemine değinerek, maden işçilerin yaşadığı sorunları en üst seviyede temsil ederek çözüm bulmaya aday olduklarını söyledi.

“MİSAFİRHANE MADENCİYE ÜCRETSİZ OLACAK”

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde de Çaycuma’da yaklaşık 700 kişinin katılımıyla yapılan toplantıda değindiği konulara parmak basan Ramis Muslu, Genel Maden İşçileri Sendikası’na ait Ankara’daki misafirhanenin maden işçilerine ücretsiz hizmet vereceği müjdesini verdi. Kendi Genel Başkanlığı döneminde yapılan son Mali Genel Kurul’da alınan kararlar sayesinde GMİS’in yaklaşık 7 milyon lira tasarruf ettiğine vurgu yapan Muslu “Bu para yeniden maden işçisinin hizmetine sunulacak” dedi.

“SENDİKA NEDEN SUSUYOR”

Bölgenin ve maden işçilerinin sorunlarını yeterince dile getiremeyen genel merkez yöneticilerinin son dört yılda işçiyi temsil edemediğine dikkat çeken Ramis Muslu, “ 2006-2009 girişli madenci arkadaşlarımız bizim dönemimizde işe alındı. Dört yıldır bu kuruma işçi alınmadı. Mevcut yönetim 2006 ve 2009 girişli işçilerin ücretlerinin iyileştirilmesiyle ilgili en ufak bir adım atamadı. Göreve geldiğimizde bu arkadaşlarımızın mağduriyetini hep birlikte mücadele ederek çözeceğiz. Bu yeterlilik ve kararlılık bizim ekibimizde var. Ayrıca 2006 ve 2009 girişlilerin yakımlık kömür istikhakları diğer arkadaşlarımızla aynı olacak. Yine bu arkadaşlarımızın daimiye geçebilmeleri için üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Yer altı ve yerüstünde çalışan arkadaşlarımızın sosyal hakları günün şartlarına göre yeniden düzenlenerek layık olduğu şekilde olacak.” dedi.

“MADENCİ ARKADAŞLARIMIZ YANILTILIYOR”

GMİS yöneticilerinin torba yasa ile ilgili madencileri yanlış bilgilendirdiğini söyleyen Ramis Muslu torba yasada geçen  “Yeraltında çalışan maden işçileri askeri ücretin 2 katından az ücretle çalıştırılamaz” maddesi ile ilgili işçi arkadaşlarımız yanıltıldı.

Soma ve Ermenek faciasında ölen madenci arkadaşlarımız şehit kabul edilirken, Zonguldak madenlerinde ölen madencilere aynı haklar tanınmadı. GMİS yönetimi bir çok olayda sessiz kaldı. Sendikanın eski saygınlığını yeniden kazanması için tüm madenci arkadaşlarımın desteğini bekliyorum” dedi.