Genel Merkez Ereğli'de yaptığı görüşmeler sonucunda krize çözüm üretti. Geçen ayki meclis toplantısı sonrasım Başkan Hüseyin Uysal meclis toplantısına katılmayan 7 meclis üyesi hakkında ağır sözler kullanmıştıç.
Meclis üyeleri ise tavırlarının başkana değil, Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ve Basın Danışmanlığı Görevi yapan iki isime olduğunu belirtmişlerdi. Daha doğrusu asıl rahatsızlığın bu isimler Kanalı ile Milletvekili Ercan Candan'ın belediyeye müdahale etmesi idi.
AKP'de ki bu krize el atan Genel merkez sorunu çözme noktasına getirdi.
İlk olarak Basın Danışmanlığı görevini yürüten Sina Çıladır görevden ayrıldı. Başkan Hüseyin Uysal'ın Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ve yine basın danışmalığı görevini yapan Hasan Sarıalp'in görevden alınmasına tamam dediği öğrenildi. Genel Merkez bunu meclis üyelerine iletti. 7 meclis üyesi şuanda başlayan meclis toplantısına katıldılar.
Mecliste bugün tam 25 madde görüşülecek.
Başkan yardımcısı İbrahim Cöbek ve Basın Danışmalığı yapan Hasan Sarıalp'in en geç bayram sonrası görevlerinden alınması veya istifa etmeleri bekleniyor.

SUYA İNDİRİM YAPILDI

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Almanya ve Kayseri ziyaretleri sonrasındaki izlenimlerini aktardı. 
Ereğli Belediyesi Meclisi 24 gündem maddesini görüşmek amacıyla toplandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısına çeşitli mazeretler bildirerek katılmayan 7 AK Partili meclis üyesi de katıldı. Meclis toplantısı öncesinde Gündem dışı konuşma yapan Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Almanya Düren ve Kayseri ziyaretleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Uysal konuşmasında "Öncelikle şehir dışında olduğumuz günlerden biraz bahsetmek istiyorum. Önce Düren’e arkasından Kayseri’ye gittik. Tabi ki burada gördüklerimizi şehre yansıtmamız lazım. Oradaki tecrübeleri bilgi birikimlerini teknolojik gelişmeleri şehrimize yansıttığımız zaman başarırız. Bizde yapabiliriz bizde başarabiliriz. Çünkü küresel rekabette her yörenin her bölgenin kendine has avantajları vardır. Bu avantajları sizler eğer doğru plan proje içinde uygularsak o kentlerin o şehirlerin seviyelerine ulaşırız. Şimdi her zaman söylediğim bir laf var. Artık dünyada ülkeler yarışmıyor şehirler yarışmıyor son zamanlarda şöyle söylemeye başladım ilçeler yarışıyor. Artık kardeş kentlerimizi bir festival adı altında toplayacağız. Çünkü festivaller son derece önemli. Festivallerden ekonomik kazançlar var kültürel işbirliği var. Kültürlerimizin tanınmasını istiyoruz bizim yöremiz insanın tanınmasını istiyoruz. Biz her zaman sevdamız Ereğli diyoruz. Bu birlik altında hizmetlerimize devam edersek ben başaracağımıza inanıyorum. Burada hastaneyi gezdik. Doktor arkadaşlarla da görüştük gerçekten güzel onlarda hayran kalmışlar. Orada dört tane üniversite gördüm. Tabi biz dört tane üniversite yapamayabiliriz bizim imkanımız ona elverişli olmayabilir ama orada mesela yüz tane yapılan binadan 99 tanesini hayırseverler yapmış. Orada şöyle bir kültürde geliştirmişler insanların maddi veya zenginlikleri konuşulur halde değil orada insanların yaptığı hayır işine göre konuşulan bir kültür geliştirmişler. Bizim geleceğe yönelmemiz lazım hizmete yönelmemiz lazım. Şehrin planlamasını da her şeyini düşündük inşallah önümüzdeki günlerde tek tek adım adım çıkacağız. Bunları göreceksiniz. Ama benim sizlerden istediğim el ele omuz omuza Ereğlili olmanın sorumluluğu altında bu görevimizi başarıyla tamamlayalım. Ereğli halkının bize verdiği emaneti Ereğli’ye katkı sağlayarak hizmet ederek gelecek nesillere aktarmak için canla başla çalışalım" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. 19 Gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının kalan maddelerinin görüşülmesi için oturum 2 Ekim Perşembe gününe ertelenirken, su ücretlerinde yüzde 30 indirim uygulanması meclis üyeleri tarafından kabul edildi.