Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular durulmuyor. CHP Zonguldak İl Başkanlığı İcra Kurulu’nun istifasının ardından 21 kişilik yönetimde 19 kişi istifa dilekçelerini yazmıştı. Önceki gün İl Başkanı Halil Furat’a karşı isyan bayrağı açan istifacıları temsilen 5 kişi, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile Ankara’daki ofisinde görüştü. İstifalarını kesinlikle geri çekmeyeceklerini söyleyen yöneticiler, Haberal’ın kararlarını saygıyla karşıladıklarını söylediler.

9 EYLÜL’DE DÜĞMEYE BASACAKLAR!

Buna göre 19 CHP İl yönetim kurulu üyesi, ilk olarak İl Başkanı Halil Furat’tan icra kurulunu oluşturmasını isteyecek. İkinci aşamada ise Furat’ı İl Başkanlığı’ndan istifaya davet edecek olan 19 yönetici, partinin zarar görmemesi için ilk olarak hafta sonu yapılacak kurultay, ardından 9 Eylül’de yapılacak CHP’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarının geçmesini bekleyecek. Furat’ın tavrına göre yönetim kendi içinden bir il başkanı seçecek. Kongre ise şimdilik uzak ihtimal…

FURAT: “SEÇİM YAPMADIK”

Öte yandan dün Halkın Sesi’ni arayarak yaşanan son gelişmeleri değerlendiren CHP İl Başkanı Halil Furat, “Tüzük kongresi için kurultay delegeleriyle yaptığımız toplantıda kesinlikle seçim yapılmadı. Çünkü bazı arkadaşlar o toplantıya gelirken hazırlıklı gelmişlerdi. İyi niyetli olmadıklarını gördüm. Tüzük çok açık… Ben de kendilerine İl Başkanı yetkimi kullanarak kendi ismimi Genel Merkeze bildireceğimi söyledim. Yapılan açıklama talihsizce. Birileri CHP Zonguldak örgütünü karıştırmak istiyor” dedi.