AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Milletvekilleri ile AKP Genel Merkezi’nde kahvaltılı toplantı yaptı. Toplantıya Zonguldak Milletvekillerini temsilen Özcan Ulupınar katıldı. Ulupınar burada Başbakan Davutoğlu’na Zonguldak’ın özellikle son dönemde yaşadığı istihdam sorununa bağlı ekonomik krizden bahsederek biran önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Ulupınar, TTK’daki işçi sayısının 14 binden 9 bine kadar gerilediğini belirterek, işçi açığı giderildiği takdirde kurumun zararının da ortadan kaldırılabileceğini hatırlattı.

“YOLLARIMIZ 5-6 YIL DAHA BİTMEZ”

Başbakan Davutoğlu’nun sürekli not aldığı toplantıda bir türlü bitmeyen yollardan yakınan Özcan Ulupınar, “Başbakanımıza 15 yıldır yollarımızın yapımının devam ettiğini, böyle giderse 5- 6 yıl daha bitmeyeceğini belirttim. Zonguldak-Ankara, Zonguldak–İstanbul yollarımızın bitmediğini söyledim.  Filyos Projesinin ihalesini Mart’ta yaptık, Mayıs gibi kazma vururuz diye bekliyorduk, ama Kamu İhale Kurumu ihaleyi alan firma sağlam olmasına rağmen her nedense 7-8 aydır incelemeyi sürdürüyor. Bunun artık hızlandırılması gerektiğini, Zonguldak için hayati bir önem taşıdığını ve Kamu İhale Kurumu karar verdikten sonra kazma vurulabileceğini söyledim.” dedi…

“MAAŞA ZAM, İŞİNE SON”

Ulupınar Başbakan’la yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamasında, Torba Kanunu ile beraber madende çalışan işçilerin de işsiz kaldığını,  işçilerin maaşına zam, ama işine son verildiğini hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:  “Biz Zonguldak olarak çok mağdur durumdayız. Somada meydana gelen olayda 301 kardeşimiz hayatını yitirdi. Onların yakınları bu torba yasa ile bir takım haklardan istifade ediyorlar, ama bizim Zonguldak’ta hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin yakınları bu haklardan istifa edemiyorlar. Başbakanımız ifade ettiğim konularla ilgili tek tek not aldı madencilerle ilgili de yaşanan sorunların önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir yasa ile çözüme kavuşturulacağını ifade etti.” dedi.  

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Milletvekilleri ile AKP Genel Merkezi’nde kahvaltılı toplantı yaptı. Toplantıya AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı. Ulupınar, özellikle son dönemde Zonguldak’ın ekonomik ve istihdam açısından ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Zonguldak olarak çok mağduruz” dedi.
Ulupınar’ın meclis danışmanlığından yapılan açıklamaya göre AK Parti Genel Merkez’de düzenlenen toplantıya katılan Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar yaptığı açıklama da; “Karadeniz Milletvekilleri olarak Başbakanımızla Genel Merkezde kahvaltılı toplantı yaptık. Saat 10’da başlayan toplantıya batıdan doğuya bütün Karadeniz Milletvekilleri katıldı. Toplantıya 44 milletvekili davetliydi ve dört milletvekili mazeretleri sebebiyle toplantıya katılamadı. Toplantıda 20 milletvekili söz aldı. İllerin sorunlarını ve yapılması gerekenleri Başbakanımıza ilettiler. İlimiz ile ilgili söz alarak TTK’ya işçi alınması gerektiğini, norm kadronun 14 bin olduğunu, şu an çalışan sayısının 9 bin’e düştüğünü, iş kazalarının arttığını ve 4 kişinin yaptığı işi 1 kişi yapmaya çalıştığını ifade ettim. Eğer işçi alırsak üretimi arttırabileceğimizi, zararı da ortadan kaldırabileceğimizi belirttim. Yollarımızın durumunu anlattım.  15 yıldır yollarımızın yapımının devam ettiğini, böyle giderse 5- 6 yıl daha bitmeyeceğini belirttim. İller arası yollarımızın bitmediğini, değil ilçeler arası yollar Zonguldak-Ankara, Zonguldak–İstanbul yollarımızın bitmediğini söyledim.  Filyos Projesinin ihalesini Mart’ta yaptık, Mayıs gibi kazma vururuz diye bekliyorduk, ama Kamu İhale Kurumu ihaleyi alan firma sağlam olmasına rağmen her nedense 7 -8 aydır incelemeyi sürdürüyor. Bunun artık hızlandırılması gerektiğini, Zonguldak için hayati bir önem taşıdığını ve Kamu İhale Kurumu karar verdikten sonra kazma vurulabileceğini söyledim. Yeni çıkarttığımız Torba Kanunu ile beraber madende çalışan işçilerimizin işsiz kaldığını,  İşçilerin maaşına zam, ama işine son verdiğimizi belirttim. Torba Kanun, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülürken madencilerle ilgili önerge vermiştik. Önergede madencilere 2 asgari ücret verilecek, çalışma saatleri düzenlenecek, haftada 36 saat olacak, Emeklilik yaşı düşürülecek, fakat bundan doğan farklarında işverene verilmesini önermiştik.  Bu önerge Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti, fakat Genel Kurul’dan geçmedi.  Dolayısıyla işletmeler işçileri çıkardılar. Biz Zonguldak olarak çok mağdur durumdayız. Bunun düzenlenmesi gerektiğini ifade ettim. Somada meydana gelen olayda 301 kardeşimiz hayatını yitirdi. Onların yakınları bu torba yasa ile bir takım haklardan istifade ediyorlar, ama bizim Zonguldak’ta hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin yakınları bu haklardan istifa edemiyorlar. Somada 1 hafta önce ya da olaydan 1 hafta sonra hayatını kaybeden işçinin yakınları dahil bu haklardan istifade edemiyorlar. Onlarında bu hakkı almaları gerektiğini ve bütün maden şehitlerimizin bu haklardan yararlanması gerektiğini belirttim.

Başbakanımız ifade ettiğim konularla ilgili tek tek not aldı ve gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.  Madencilerle ilgili de yaşanan sorunların önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir yasa ile çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Son Torba yasadan sonra bazı işçilerin çıkartılmasına sebebiyet veren maden sektöründeki işletmelerin zararlarının karşılanması konusunda düzenlemenin yapılacağını belirtti. Başbakanımız, ifade ettiğim bütün konularla ilgili değerlendirmelerin yapılacağını belirtti.” dedi.