Doğru Yol Partisi Zonguldak İl Başkanıydı. Şimdiki il başkanları gibi –yanlış anlamasınlar- öyle bürokrat ataması ile gelen İl Başkanı değildi onlar. Milletvekilleri, Bakanlarla çatır çatır kavga eden istediğini de elde eden il başkanları idi onlar.

Mehmet Burhan Gül Ağabeyimizde böyle bir insandı. Hüsamettin Cindoruk, Merhum Süleyman Demirel ve Tansu Çiller dönemi. Köksal Topatan, Ömer Barutçu, Merhum Veysel Atasoy, Güneş Müftüoğlu ve Şinasi Altıner’n Bakan olduğu dönemler.  49,50,51,52,53 ve 54’üncü hükümetler dönemi. Necdet Yazıcı, Mehmet Akın, Mehmet Burhan Gül ve Mustafa Taştan.

Zonguldak’ın zor dönemleri. 90-1991 Madenci grevi ardından, 1992’de 263 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciası sonrasıydı. Bu dönemlerde görev yaptılar. Türkiye Taşkömürü Kurumu onların döneminde kapatılacak denirken en fazla işçinin alındığı dönem oldu.

Böylesine zor dönemlerde memur ataması olmayan İl Başkanı olmak kolay değildi. Her şeye göğüs gereceksiniz. Kolay değildi. O dönemleri bilenler bilir. Ankara’ya bir iş söylendi mi? mutlaka olurdu. Söylenen gerçekten doğru olmalıydı. Bu referans yetiyordu.

Mehmet Burhan Gül, Ankara’dan Zonguldak’a gelerek İl Başkanı olmuştu. Kıyamet kopmuştu. Adam Ankara’dan buraya hükmedecek diye. Tabii ki bu muhalefeti yapanlarda koltuk korkusu vardı, diğerlerinde de cehaleti.

Mehmet Burhan Gül kimdi. O dönem Ankara’da iş insanı. Babası 1980 ihtilali öncesinin Adalet Partili Zonguldak Milletvekiliydi. 1980 darbesi öncesi CHP Milletvekilleri Bülent Ecevit, Cahit Karakaş, Kemal Anadol, Avni Gürsoy ve Burhan Karaçelik. Adalet Partisi Milletvekilleri ise Abdulmuttalip Gül, Ahmet Gültekin Kızılışık, Köksal Toptan ve Ömer Barutçu.

Yani Mehmet Ağabey damdan düşer gibi İl Başkanı olmamıştı. Kaldı ki Gül Ailesi Zonguldak’ta hep vardı.

Benim ve de Akgün Ailesi için önemli bir varlıktır Gül Ailesi. Yakınımız, akrabamız gibi hep hissetmişizdir. Ha bunda en büyük pay sahibi ağabeyim Muhammet Akgün’dür. Annemdir. Onu bilmiyorum ama Onların acıları bizim acımız olmuştur. Adnan Gül Ülkü Ocaklarındaki başkanımdı.  2005 yılında Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi olan ağabeyimiz Opr. Dr. Numan Gül’ün genç yaşta trafik kazasında hayatını kaybetmesi bizleri derin üzüntüye boğmuştu. Rahmetli Annem Safinaz’ın doktoruydu. Annem bir şey olsa, bir başka doktora gitse, “Oğlum- kızım siz anlamazsınız. Siz oğlum Numan’ı arayın o benim derdimi bilir” derdi. Annemin günlerce gözyaşı döküp rahmet okuduğunu unutmam.

Ankara’da bir kapın var mı? Diye sorarlar ya.

İşte oradaydı Mehmet Burhan Gül ağabeyimiz.

64 yaşında yaşama veda etti. Uzun yıllar önce yakalandığı amansız kanseri yenmişti. Yenmese de onunla yaşamayı öğrenmişti. Geçtiğimiz Cumartesi günü o güleç yüzlü insan yaşama veda etti.

Güle güle Mehmet ağabey. Mekanın cennet olsun.