15 yıl kadar önce Meslek lisesinin elektronik bölümünü bitirdi. Sonra meslek yüksek okulunda iki sene mekatronik okudu. Öğrenmekten bıkmadığı için bir de endüstri mühendisliği bölümüne gitti.
 
Bilgi ve becerisi çok yüksek olduğu için daha öğrenciyken uluslararası çapta (küresel) bir otomotiv firmasında çalışmaya başladı.
 
Mühendis olduktan sonra da bu firmada çok iyi pozisyonda üretici olmaya devam etti.
 
Bazen yurtiçinde, bazen yurtdışında çalışmalara devam ediyor.
 
Bir çok ana-baba hala meslek liselerini küçümsemekte. Lakin büyük yanılgı içindeler. Meslek lisesini bitirenler her konuda başarılı olmaktalar. 200’ün üzerinde üniversitemiz var. Her yıl yüz binlerce yeni mezun veriyorlar. Bunların hepsini istihdam edecek bir yapı henüz yok.
 
Meslek lisesini bitiren kişiler üniversiteden sonra iş bulamaz ise lise diploması hemen öne çıkar. Bu belge ile iş yeri açılabilir, serbest çalışılabilir.
 
Mesut Tellioğlu meslek lisesi mezunu bir endüstri mühendisi olarak son 4-5 yıldır çok başarılı işlere imza atmaktadır.
 
83 milyonluk dev bir ülkeyiz. Tüm engellemelere, krizlere, terör saldırılarına rağmen dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birine sahibiz. 2020 yılı itibariyle sorunu, derdi olmayan ülke yoktur. Gelişmiş olarak nitelenen ilk 10 ülke uyuşturucu, alkol, yaşlılık, doğum oranının düşüklüğü, çok ucuz Çin mallarının baskısı altında debelenmektedir.
 
Türkiye bilgili, çalışkan, üretici, azimli insanların daha güzel günlere erişecektir. Karamsar olmaya lüzum yoktur.
 
Virüs belası atlatıldıktan sonra Batı ülkelerinin yeni üretim üssü Çin değil Türkiye olacaktır. Bunda elinden iş gelen mühendislerimizin büyük katkısı olacaktır.
         
 
YÜKSEK FREKANSLAR BİZE NE YAPIYOR?
 
Yüksek frekans...
Elektrik öğretmeniyim. 35 yıldır bu konudaki teknik kaynakları amatörce takip etmeye çalışıyorum.
Yıllardır "Yüksek frekans ile çalışan tüm cihazlar biyolojik/fizyolojik yapımızı az ya da çok bozuyor yazdığım (dediğim)" için bir çok kimse benimle dalga geçti...
Antenler, baz istasyonları, cep telefonları, kablosuz modemler, mikrodalga fırınlar, UPS'ler, trafolar, yüksek gerilimle elektrik enerjisi taşıma hatları vb. bedenin dengeli çalışmasını engelliyor...
Panik oluşturuyor derler diye her şeyi yazamıyorum.
***
Evlerinizdeki kablosuz modemleri işiniz bitince kapatmanız uygun olur. Kablosuz yazıcı, kablosuz telefon, kablosuz kamera vb. aygıtları tercih etmeyiniz. Mikrodalga fırını yok ediniz. Elektrik ile çalışan cihazların tümünden en az 2-3 metre uzakta durunuz. Cep telefonu ile çok kısa süreli konuşunuz.
***
Günümüzde hayatın her alanına elektrikli cihazlar girdi. Yapacak bir şey yok diyenler olabilir. Ancak basit önlemler bile işe yarayabilir.
Bir çok yerleşim biriminde cep telefonu baz istasyonları saat kulesi, sahte palmiye ağacı vb. içine gizlenmeye başladı. Bu konularda bilinçli davranan insanımız çok az.
Çocukların elinden artık telefon, tablet, bilgisayar gibi eşyaları almalıyız. Bu tip cihazların tümü manyetik alan yayar ve manyetik alan ile dışarıdan bilgi alır.
Videodan şunu anladım: İnsanların bedenine virüs giriyor. Bu virüs yıllardır zaten var. Ancak öldürücü etkiyi yapan / artıran faktör yüksek frekanslı elektromanyetik sinyallerdir. Yani 5G teknolojisinde kullanılan 60 GHz'lik (60.000.000.000 Hz'lik) dalgalardır...