Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak’ta iki iki iki sesleriyle çalkalanıyor. Zaten hem Çakan’a hem Erkmen’e ve hem de liste de bulunan diğer üç isme inanıyor, güven veren isimler.

Zeki Çakan şehir merkezlerini gezerken, ikinci ekip Erkmen liderliğinde köyleri, beldeleri, kırsalı ziyaret ederek halkın oyuna talip oluyorlar. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 3 Mayıs günü MHP programını açıklayacak.

2002 genel seçimleri sonrasında seçim öncesi algı yaratarak seçimin gidişatını etkileyen sadece AKP bulunuyordu. Şimdi roller değişti. Başta CHP, ikinci MHP ve hatta HDP belirleyici partiler oldular. Unutmadan SAADET-BBP ittifakı da çok önemli gündem oluşturuyor.

Ekonomi ağırlığı öne çıkınca CHP ilk atak yapan siyasi parti oldu. Şu an inisiyatif CHP’nin elinde bulunuyor. Ancak henüz MHP son sözünü söylemedi. MHP, önemli bir atak yaparak oylarını yüzde 25 seviyesine çıkarmanın gayretini ilk olarak her bölgeye uyarlanan 18 türkü ile gösterdi.

Ekonomi uzmanları programı yazdılar, ipuçları önemli bir atak olacağını işaret veriyor.

Milli gelir bölüşümü konusunda orta direk ne durumda? Hangi il milli ekonomiye ne veriyor, ne alıyor? Buna göre bir program yapan MHP’nin, bizim bölgemiz Batı Karadeniz için özel bir çalışma yaptığını daha önce il başkanı ağzından duymuştuk.

MHP, Zonguldak’ta 100 bin oy bekliyor. Sebebi belli; TTK bitmiş tükenmiş, MHP yukarıdan önemli bir rüzgar alıyor.  Geçmiş ile bugün arasında büyük fark bulunuyor. 7 Haziren öncesinde MHP genel başkanı, genel merkezi çok önemli bir rüzgar estiriyor. Bunun karşılığında Zonguldak ilinde birbirinden değerli kaliteli 5 isim diğer partiler listelerine fark atıyor.

Bayan aday olarak MHP iki isim koydu. Birisi engelliler yöneticisi olarak temsilci olmak istiyor.  Meral Demirbaş ile çare aramayı düşünüyor. Ayrıca yüksek eğitimli Şeyma Elmas Songör, var gücüyle çalışıyor.

Ereğli- Alaplı bölgesinde olduğu kadar Zonguldak sağlık çalışanları arasında sevilen, sayılan güvenilir bir isim olarak Ahmet Emre Bayramoğlu bulunuyor.

MHP ayrıca şöyle bir avantaja da sahip bulunuyor. CHP ve AKP, Merkezi boşladı. DENGE kuramadılar. Bunun en açık göstergesi AKP eski İl başkanı Hamdi Uçar, ‘Merkez ve Vadi dengesi listede kurulmadı.’ diyerek partisinin listesini eleştirdi.

Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen hem merkezde tanınma, bilinme konusunda hem de kitle gücü olarak MHP avantajıdır.

CHP ise aynı şekilde merkezi boşalttı. Birinci sırası Çaycuma kökenli, beşinci sırası Çaycuma kökenli sadece ikinci sırası Ereğli-Alaplı dengesini kurabilir.

Durum böyle olunca yine açık ara MHP farkı öne çıkıyor. MHP tabanı partisine gerçekten oy verirse MHP bir vekili kesin çıkarır, ikiyi zorlar. Bakınız, MHP mevcut adayları bana göre aday adayı olmuş isimlerin tamamını toplayıp bir görüşme yapsınlar. Hatta ve hatta bence Ereğli aday adayları olup çekilen iki isim de toplantıya davet edilsin ‘önce vatan’ denmesi onlar için yeterli olacaktır.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen’i MHP adayı olmaya yönlendirmişse anlayın ki durum felaket. Bize destek vermek düşer. Ülkücü ve Türk Milliyetçisi olarak,

Bizimle Yürü Zonguldak