Zonguldak dendiğinde akla gelen ilk sorun TTK üretim açığı, ikinci büyük sorun ise mülkiyet sorunudur.

Zonguldak 22’nci dönem milletvekili Harun Akın, 22 Ocak Perşembe günü Zonguldak açısından son derece önemli bir basın toplantısını CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda yaptı.

Harun Akın basın toplantısı öncesinde yaklaşık iki saat kadar Zonguldak Sorunları ve Çözümleri Komisyonu Başkanı olarak üyeleriyle birlikte görüş alış-verişinde bulundu. Ardından da basın mensuplarına, yaptıkları çalışmanın ana temasını açıkladı.

Komisyon olarak iki temel konuya çözüm aradıklarını dile getiren Harun Akın, birinci mesele olarak mülkiyet, ikinci sorun olarak AKP’nin gözden çıkardığı TTK işçi açığı olduğunu söyledi.

Mülkiyet konusunda CHP il yönetim kurulu 8 Aralık’ta yaptığı toplantı da Zonguldak Sorunları ve Çözüm Önerileri komisyonu kurma kararı almıştı.

Komisyon Harun Akın Başkanlığında yaptığı toplantı da acil olarak temel konuları değerlendirip mülkiyet ve TTK işçi açığı konularını belirlemişti.

Bunun üzerine Harun Akın, CHP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi’ye konuyu aktarıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık İşleri Alt Komisyonu’na teklifi vermiştir.

Harun Akın, bu çalışmayı 22 Ocak Perşembe günü yine CHP il binasında yaptığı toplantıda dile getirdi. Bunun yanında 5 milletvekilimiz mecliste bir araya geldiler. Güzel, özlenen bir fotoğraf karesi verdiler. Biz memnun olduk. Sanıyorum bu fotoğrafı evlerinde anı olarak saklamayacaklar. Gereği neyse, sorunların çözümünde bir araya gelecekler.

Alt komisyonda bekleyen mülkiyet sorunu teklifini TBMM alt komisyonunda ele aldırıp olumlu ya da olumsuz bir cevap alsınlar, gereğini yapsınlar. Mülkiyet sorunu çözüldüğünde Zonguldak halkı rahatlayacaktır. Zonguldak’ta tapusuz ev kalmayacak, vatandaştan tek kuruş alınmayacaktır.

TTK konusu bizim açımızdan namustur diyen Harun Akın, “TTK’da üretim işçisi açığı giderilmelidir. Üretim neredeyse yok denecek kadar azdır. İşçi sayısı 10 binin altına gerilemiştir. Ayrıca üretim işçisi ve hazırlıklar konusunda hiçbir çalışma yapılmadığını biliyoruz.  TTK böyle giderse çok kısa zamanda özelleştirilir. Ayrıca özel maden ocaklarına redevans karşılığı kiralanan sahalarda çalışan iş adamları çok zor durumdadır. Bu sorun da çözüm beklemektedir. Biz CHP olarak bu sorunları çözmek adına iktidar istiyoruz. Zonguldak bize üç milletvekili versin, biz sorunu çözeriz. Önümüz seçim, Zonguldak’ı gözden çıkaran AKP, 13 yıldır çözüm yerine sorun üretmiştir. İşsizlik Zonguldak’ta Türkiye ortalamasının üzerine çıkmıştır.” demiş.

7 Haziran 2015 genel seçimi öncesinde AKP; mülkiyet, işçi alımı, duble yollar ve Filyos limanı konusunda olumlu adım atarsa Zonguldak halkından aldığı desteğin karşılığını bir nebze vermiş olur.